MT Højgaard Danmark skal renovere 538 lejligheder i Frederikshavn

10. januar 2022


MT Højgaard Danmark får glæde af et stærkt lokalkendskab, når vi skal renovere 538 boliger for Boligforeningen Vesterport. Som en del af renoveringen bliver 120 boliger gjort tilgængelige for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Vil du vide mere?
kontakt os

To projekter inden for 300 meter

Boligforeningen Vesterport investerer med støtte fra Landsbyggefonden en lille halv mia. kr. i en omfattende renovering af kvarteret ’Det gamle Vesterport’ i Frederikshavn. MT Højgaard Danmark har vundet totalentreprisen på at renovere de 538 boliger på i alt 40.654 m2. Opgaven, der har en entreprisesum på 400 mio. kr. inkl. moms, udgør størsteparten af det samlede projekt.

I forvejen er MT Højgaard Danmark i fuld gang med at renovere lejligheder i det nærliggende Lindebo, så denne opgave har ligget lige til højrebenet. Lasse Sloth Andersen, afdelingsdirektør i MT Højgaard Danmark, glæder sig over endnu en opgave i Frederikshavn, hvor MT Højgaard Danmark har en lang historik.

– Vi er meget glade for, at få lov til at renovere ’Det gamle Vesterport’. Vi er lokalkendte i Frederikshavn, og det her er en opgave, hvor vi kan trække på vores erfaring fra vores mange andre renoveringsprojekter i hele Danmark. Det passer også perfekt, at vi kan udnytte stordriftsfordele ved at arbejde parallelt på ’Det gamle Vesterport’ og Lindebo, der kun ligger 2-300 meter fra hinanden. Så det her var en opgave, vi gik meget målrettet efter, siger Lasse Sloth Andersen.

Største renoveringsprojekt i boligforeningens historie

De 20 boligblokke og 5 rækkehusenheder i ’Det gamle Vesterport’ er den ældste afdeling af Boligforeningen Vesterport – de ældste dele er fra 1946. Alle boliger står med renoveringen over for en større opgradering både indvendigt og udvendigt. Alle boligblokke skal have nye facader med bedre isolering og nye vinduer, og de boligblokke, som ikke har fået skiftet tag for nylig, får også udskiftet tagene. Desuden skal alle altaner udvides, og indvendigt får alle lejligheder i bebyggelsen nye badeværelser. 

- Vi ser frem til, at vi med renoveringen kan fremtidssikre kvarteret og skabe nogle tidssvarende og bæredygtige boliger. Vi har i de senere år gennemført flere store renoveringsprojekter, men dette er den største i boligforeningens historie. Vi er glade for og trygge ved at overlade opgaven til MT Højgaard, der har stor erfaring med netop denne type opgaver. ’Det gamle Vesterport’ er det ældste af vores afdelinger, og et klassisk byggeri fra efterkrigstiden. Det er vigtigt for os at udvise rettidig omhu, så ’Det gamle Vesterport’ også fremadrettet er en attraktiv afdeling, siger direktør for Boligforeningen Vesterport, Steen Møller Andersen.

120 tilgængelighedsboliger 

120 af lejlighederne skal igennem den helt store indvendige renovering. De bliver omdannet til såkaldte tilgængelighedsboliger, hvor der er niveaufri adgang og plads til at komme rundt i lejlighederne i en kørestol uden forhindringer. Det betyder blandt andet, at grundplanen i lejlighederne skal tilpasses, og at der etableres indvendige elevatorer i de fem boligblokke, hvor tilgængelighedsboligerne ligger. 

Innovative løsninger

I samarbejde med bygherre har MT Højgaard Danmark fundet en række innovative løsninger, som både kan spare ressourcer og gøre renoveringen mere bæredygtig. For eksempel har man valgt at lade de gamle mursten sidde på facaderne og bygge isolering og en ny murstensfacade udenpå. 

 - Vi har prøvet at tænke i lidt anderledes løsninger, så vi kunne holde os inden for skiven økonomisk set. Ved at udnytte et højisolerende materiale bliver muren i sidste ende ikke meget tykkere, end hvis vi havde fjernet den gamle facade og bygget en ny op på mere traditionel vis. Samtidig sparer vi nedbrydning. Det er både en mere bæredygtig løsning, fordi vi får mindre affald, og en proces som er mindre generende for beboerne, fordi vi både støver og støjer mindre, fortæller Lasse Sloth Andersen. 

Egenproduktion bærer opgaven i land

MT Højgaard Danmark kommer til at udføre en stor del af opgaven i egenproduktion. 

 - Både murere, tømrere og betonarbejdere på projektet er vores egne folk. Det er med til at sikre en høj håndværksfaglig kvalitet og en konkurrencedygtig pris, at vi kan bruge vores egne medarbejdere, siger Lasse Sloth Andersen.

I den kommende periode skal projekteringen af projektet gøres færdig. Byggeprocessen går efter planen i gang i juli 22 og løber over de næste 3,5 år med forventet aflevering i begyndelsen af 2026.  
 
FAKTA OM RENOVERINGEN AF ’DET GAMLE VESTERPORT’

  • Renovering af 538 almene familieboliger med et samlet boligareal på 40.654 m2.
  • 20 boligblokke med to eller tre etager samt kælder. Derudover fem rækkehusenheder med to etager og krybekælder.
  • Der skal skiftes mere end 4000 vinduer.
  • Mere end 1 million mursten skal bruges i de nye facader.
  • 451 badeværelser skal renoveres. 
  • 383 altaner skal udvides. 
  • 20 nye elevatorer skal etableres.
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website