Historiske bygninger har fået nyt liv - MT Højgaard afleverer eksklusive boliger i Vedbæk

1. september 2020


MT Højgaard har netop afleveret 63 lejligheder i Vedbæk, hvor et tidligere pigehjem er blevet totalrenoveret og danner centrum for en ny bebyggelse. Områdets navn ”Magdaleneparken” er nyt, men projektet er udviklet, så det værner om den historiske arv og nærområdets kvaliteter. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Historisk monument i unikke omgivelser

I 1907 blev Skovlyhjemmet i Vedbæk opført i nybarok stil som et opdragelseshjem for såkaldt “ulykkeligt stillede pigebørn”. MT Højgaard har nu renoveret og omdannet pigehjemmets smukke bevaringsværdige palæer til lejligheder samt bygget fire nye palæer og syv rækkehuse på den 32.000 kvadratmeter store grund beliggende i skoven. Bebyggelsen har fået navnet Magdaleneparken.  

- Skovlyhjemmet er et historisk monument i unikke omgivelser. Da vi udviklede projektet, var det vigtigt at fastholde stedets arv og særlige kvaliteter med de karakteristiske bygninger midt i skoven, siger Christina Jørgensen, der er direktør for Projektudvikling i MT Højgaard, og fortsætter:  

- Ideen med pigehjemmet var oprindeligt at skabe trygge og smukke rammer, fornyet livskvalitet og plads til refleksion. Denne vision er også gældende for Magdaleneparken, og det håber vi, at de kommende beboere kommer til at kunne mærke. 

(T.v.) I 1907 blev Skovlyhjemmet i Vedbæk opført i nybarok stil som et opdragelseshjem for såkaldt “ulykkeligt stillede pigebørn.

(T.h.) Vi har bygget fire nye palæer og syv rækkehuse på den 32.000 kvadratmeter store grund beliggende i skoven.

Kvaliteten i håndværket i fokus

Magdaleneparken har været en spændende opgave for MT Højgaard. Det kræver lidt ekstra at renovere bevaringsværdige huse, så de beholder deres smukke ydre samtidig med, at det indre skal opfylde moderne krav. Gamle huse er en del af den fælles historie og byggeskik og med det in mente, har MT Højgaard opført de nye bygninger, så de ikke blot danner ramme om de eksisterende palæbygninger men også supplerer både dem og de naturskønne omgivelser. 

MT Højgaards brede vifte af kompetencer inden for både projektudvikling, projektering, nybyggeri og renovering, var alle i spil i et samarbejde om at skabe de eksklusive boliger. 

- Vi er stolte over Magdaleneparken, hvor kvaliteten i håndværket har været i fokus, og realiseringen er muliggjort af stærke kompetencer og et godt samarbejde, siger Christina Jørgensen. 

MT Højgaards brede vifte af kompetencer inden for både projektudvikling, projektering, nybyggeri og renovering, var alle i spil i et samarbejde om at skabe de eksklusive boliger. 

Det kræver lidt ekstra at renovere bevaringsværdige huse, så de beholder deres smukke ydre.

Bæredygtighedscertificering af byggeriet

Artha Holding er bygherre på Magdaleneparken, hvor Arkitema har været arkitekt, og ejendomsudvikleren Falk-Rønne & Kierkegaard er bygherrens repræsentant. Magdaleneparken opføres med DGNB Sølv-bæredygtighedscertificering.  

De 63 boliger udlejes via Home projektsalg & Udlejning, som kan kontaktes via magdaleneparken@home.dk 

Magdaleneparken opføres med DGNB Sølv-bæredygtighedscertificering.  

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website