Succesen med Lighthouse* fortsætter

19. april 2012


Lighthouse-boligerne på havnen i Aarhus er så eftertragtede, at Aktieselskabet Havneinvest A/S nu forcerer opførelsen af næste etape, der kommer til at rumme 125 ejerlejligheder.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Mens Lighthouse byggeriets etape I med 90 lejligheder og fire byhuse er ved at blive gjort færdigt til indflytning i løbet af nogle uger, går Aktieselskabet Havneinvest nu igang med at opføre etape L med 125 lejligheder, som skal stå klar til indflytning ultimo 2013.- De 125 lejligheder bliver generelt lidt større end lejlighederne i etape I, og der vil være fokus på boliger med tre værelser og opefter. De største lejligheder bliver på ca. 200 kvadratmeter og den mindste på 48, fortæller Lars-Erik Larsen, der er direktør for Aktieselskabet Havneinvest.

Åbenhed og dialog skaber kvalitet

Det er MT Højgaard, der står for opførelsen af begge Lighthouse etaper for Aktieselskabet Havneinvest, ligesom MT Højgaard opfører etape G med 54 lejligheder for Arbejdernes Andelsboligforening (AAB).

- MT Højgaard har som ”first mover” rigtig godt fat i opgaven på havnen. Deres folk har udvist en meget høj grad af fleksibilitet og en fantastisk evne til at løse de udfordringer, der opstår, når man bygger på et havneområde, som måske ikke er den nemmeste byggeplads i byen, siger Lars-Erik Larsen.

Hos MT Højgaard siger divisionsdirektør John Funch, at samarbejdet med Havneinvest har udviklet sig meget positivt gennem en tæt og fokuseret dialog.
- Vores filosofi er, at åbenhed og dialog med investorer og bygherrer giver det bedste resultat for alle parter. Det er også gennem en tæt dialog, og vores egen kontrol med byggeriet, at vi kan nå målet om at levere fejlfrie byggerier, siger divisionsdirektør John Funch.

Han understreger, at det i høj grad er erfaringerne fra den første etape, der gør det muligt at imødekomme Havneinvest’s ønske om at forcere opførelsen af etape L.

Udviklingen af bydelen fortsætter trods krisesnak

På trods af gældskrisen er det forløbet gnidningsfrit at få finansieringen af etape L på plads. Det har yderligere været med til at fremskynde opførelsen af den næste etape, og det betyder, at den nye bydel på havnen vil tage form hurtigere end ventet.

- Handelsbanken i Aarhus og direktør Esben Kjeldsen er en fantastisk samarbejdspartner. Han har virkelig arbejdet hurtigt. Samtidig yder kommunen sit bidrag med etablering af torve, stier og veje, så der kommer virkelig fart i udviklingen af denne meget spændende del af havnen, slutter Lars-Erik Larsen.

Om Lighthouse etape L

Projektudvikler: Aktieselskabet Havneinvest A/S
Totalentreprise: MT Højgaard A/S
Arkitekter: 3XN A/S
Rådgivende ingeniører: Moe & Brødsgaard A/S
Finansiel samarbejdspartner: Handelsbanken

Læs mere om Lighthouse og download billeder her 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website