Stor jysk energiopgave i hus: MT Højgaard Danmark bliver del af kæmpemæssigt vindmølleprojekt

17. oktober 2022


Sammen med Siemens Energy skal vi anlægge en transformerstation på land til
RWE´s gigantiske vindmøllepark, der i 2027 bliver landets største. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Nu starter Thor-projektet

Det tyske energiselskab RWE har offentliggjort, at de har valgt Siemens Energy og MT Højgaard Danmark til at bygge deres nye transformerstation i Lemvig. For RWE er stationen led i det samlede arbejde med at sætte Thor-vindmølleparken i drift i 2027. 

Gode til at styre processen for teknisk avancerede anlæg 

Med en planlagt kapacitet på 1.000 megawatt (MW) bliver Thor, der anlægges 22 kilometer ud for den jyske vestkyst, landets hidtil største havvindmøllepark. For at forbinde vindmølleparken med det danske energinet, vil RWE bygge to nye transformerstationer, og vi skal bygge den station, der kommer til at ligge på land. Tilbudschef Andreas Bjerregaard fortæller:   

“Vi skal være med til at skabe de fysiske rammer på land for Thor-projektet. Sammen med Siemens Energy skal vi udarbejde design og styre processen, så vi skaber de optimale rammer i den teknisk avancerede transformerstation. Vi bygger et anlæg, der lever op til bygherrens høje krav til sikkerhed og klima, så det vigtige udstyr konstant fungerer optimalt. Det har vi før bevist, at vi er gode til.”

Vi arbejder nu sammen med Siemens Energy og RWE på de tidlige arbejder, der omhandler design, myndighedshåndtering osv. Efter planen løber selve vores anlægsarbejder i halvandet år, fra vi går i jorden i 2023.  

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website