Vi er med i konsortium, der vil byde på energiøen i Nordsøen

30. november 2021


MT Højgaard International indgår aftale med investorer og tre internationale entreprenører om at byde på energiø i Nordsøen.

Vil du vide mere?
Kontakt os

En kunstigt anlagt ø i Nordsøen skal i fremtiden fordele energi fra havvindmøller til både Danmark og vores nabolande. MT Højgaard International er et lille skridt nærmere at være med til at anlægge øen, efter vi har indgået en partnerskabsaftale med Copenhagen Infrastructure Partners om at deltage i et konsortium, der vil byde på projektet.

I spidsen af konsortiet står Copenhagen Infrastructure Partners, der er udvikler af projektet med pensionskasserne PensionDanmark og PFA og energiselskabet Andel som investorgruppe. Foruden MT Højgaard International består konsortiets entreprenører af spanske ACCIONA, hollandske Boskalis og DEME fra Belgien.

”Tilsammen er vi fire entreprenører, der både har erfaringen, kompetencerne og materiellet til at anlægge verdens første kunstige energiø. Med Copenhagen Infrastructure Partners' erfaring med at føre store anlægsprojekter inden for den grønne omstilling ud i livet står vi stærkt i konsortiet forhold til det kommende udbud,” siger Peter Kofoed, adm. direktør i MT Højgaard International Projects.

Energiøen bliver en kunstigt anlagt ø 80-100 kilometer fra den danske vestkyst. Den skal fungere som en hub, der opsamler og lagrer energi fra omkringliggende havvindmølleparker, der også skal etableres. Energiøen forventes i første omgang at blive 120.000 m2 med mulighed for ekspansion til 460.000 m2. Bliver den store version realiseret, kan den levere 10 GW, hvilket svarer til energiforbruget i 10 millioner husstande.

PQ forventes i 2022, mens udbudsprocessen forventes at strække sig over 2023 og 2024.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website