Ny bagagebygning afleveret til Københavns Lufthavn

25. maj 2021


Bagage Factory West hedder Københavns Lufthavns nye bagagebygning, som er klar til brug efter flere års arbejde. Den markante bygning er opført i en samarbejdsaftale mellem Københavns Lufthavn og MT Højgaard Danmark.

Vil du vide mere?
kontakt os

Nu ruller de første kufferter på båndene i Københavns Lufthavn 9.500 kvadratmeter nye bagagebygning. Det markerer afslutning på et treårigt projekt, hvor store dele af lufthavnens bagageanlæg er blevet ombygget og opdateret med blandt andet ny 3D scanning af al afgående bagage.

Selvom København Lufthavn under Corona krisen har reduceret investeringerne markant, så var bagageprojektet nået så langt, at det både økonomisk og operationelt var bedst at færdiggøre den nye tilbygning. Det skete i tæt samarbejde med MT Højgaard Danmark.

Netop klare og åbne samarbejdsaftaler er blevet mere almindelige i byggeriet de seneste år. Men for at det kan lykkes, er der behov for en meget høj grad af tillid mellem bygherre, entreprenør og rådgivere, lyder det fra MT Højgaard Danmark:

”Vi tror meget på samarbejdsaftaler i MT Højgaard Danmark, men vi er også bevidste om, at aftaleformen ikke er nogen garanti for et vellykket projekt. Det handler først og fremmest om tillid, åbenhed og hårdt arbejde - særligt i projektets opstart, hvor vi sammen skaber rammerne. Her må vi bare give kredit til Københavns Lufthavn, der har været garant for alle tre dele – og det oveni købet i en svær og uforudsigelig periode, da corona ramte sidste år,” siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark. 

Ekstra fokus på samarbejde

Også hos Københavns Lufthavn har Carsten Christiansen, afdelingschef for store byggeprojekter, høstet gode erfaringer som bygherre med de udvidede samarbejdsaftaler.

”I udbudsfasen havde vi og MT Højgaard Danmark fokus på den rette organisation og proces, og jeg synes virkeligt, vi er lykkedes fint med projektet. Der er kørt med åbne regnskabsbøger, så projektøkonomien har været 100 % transparent, ” siger Carsten Christiansen.

”Vi kunne byde entreprenøren tidligt ind og udforme en kontrakt, hvor der var fokus på behov, inden vi talte om konkrete løsninger. Den måde at samarbejde på betyder, at vi bruger vores energi og midler meget bedre, end hvis vi sidder og nærlæser en kontrakt og hænger os i små detaljer,” siger han. 

Fakta om projektet

  

  • ”Bagage Factory West” er afslutningen på et større projekt, som startede i 2019 med udskiftning af transferlinjer i det store BF3-anlæg og fortsatte med etablering af ny 3D screening i det gamle BF2 anlæg.
  • Den 9.500 m2 store bygning vest for Terminal 2 er forbundet med terminalerne i kælderniveau.
  • Med glasfacader, ovenlys og ekstra ventilation er bygningen designet med fokus på indeklima. Der er i samarbejde med de groundhandlere, der skal bruge bygningen, sat ekstra fokus på arbejdsmiljø.
  • Bygningen rummer også kantine med plads til 360 spisende samt en kontoretage.
  • Bagage Factory West er opført i totalentreprise af MT Højgaard Danmark i samarbejde med Sweco og Rubow Arkitekter. 

For mere information:

MT Højgaard Danmark: Sektionsdirektør Martin Lose – ml@mth.dk - 22708517  
Københavns Lufthavn: CPH presse på 32 31 28 00

 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website