MT Højgaard Danmark er i dialog med SCM Latvia om kontraktuelle uregelmæssigheder

21. maj 2021


MT Højgaard Danmark er af Statens Kontrolenhed for Arbejdsklausuler blevet gjort opmærksom på, at vores underentreprenør SCM Latvia, der løser stålopgaver for os på projektet SDU Sund i Odense, muligvis har haft kontraktuelle uregelmæssigheder omkring en lokal arbejdstidsaftale. Uregelmæssighederne vedrører manglende formalia og dokumentation omkring overtidsbetaling og diæter for fire af virksomhedens medarbejdere. 

Vil du vide mere?
Kontakt os

SCM Latvia er nu i dialog med Vejdirektoratet, Dansk Byggeri og os i MT Højgaard Danmark, så vi kan få overblik over de nærmere detaljer i sagen, og forholdene kan blive løst hurtigst muligt.

Vigtigt at vores underleverandører lever op til danske overenskomster 

SCM Latvia er medlemmer af Dansk Byggeri og var det også, da MT Højgaard Danmark indgik kontrakten med dem om opgaven på SDU Sund.

I MT Højgaard Danmark har vi skrevet ind i vores kontakter med alle underentreprenører, at de skal overholde danske overenskomster og arbejdstidsregler. Derfor tager vi selvfølgelig situationen alvorligt og sikrer i samarbejde med SCM Latvia og Dansk Byggeri, at formalia og dokumentation kommer på plads snarest muligt. Vores opfattelse er, at SCM Latvia absolut har handlet i god tro, men ikke desto mindre har vi indskærpet, at der skal være styr på disse forhold. 

Inden den 10. juni vil virksomheden i samråd med Dansk Byggeri gennemgå, hvilke aftaler der er blevet lavet, og hvad der mangler for, at de kontraktuelle forhold lever op til danske standarder. Aftalen med SCM Latvia er, at eventuelle udeståender vil blive udbetalt inden 1. juli.

Kontakt

Eventuelle spørgsmål om sagen kan stilles til projektdirektør Martin Nedergaard på mne@mth.dk eller 2270 9201.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website