MT Højgaard International skal bygge to kollegier i Grønland

3. februar 2021


MT Højgaard International har vundet hovedentrepriseudbuddet på opførelse af to kollegier i Nuuk og Qaqortoq. Betonelementerne til byggeriet bliver fremstillet på MT Højgaards egen fabrik i Nuuk.

Vil du vide mere?
Kontakt os

MT Højgaard International skal opføre to kollegiebyggerier for Grønlands selvstyre i henholdsvis Nuuk og Qaqortoq, som er Sydgrønlands største by. Den samlede projektsum er på over 260 mio. kr., og begge kollegier opføres som hovedentrepriser. Bygherre er Departementet for Bolig og Infrastruktur. Arkitekter på projektet er tnt nuuk, og Inuplan A/S er rådgivende ingeniør.

- Vi er særligt glade for at skulle bygge kollegiet i Qaqortoq. Det er MT Højgaard Internationals første entreprise i byen, hvor vi i den næste tid får fuldt fokus på at opbygge en stærk lokal organisation, siger adm. direktør i MT Højgaard Grønland Jóannes Niclassen. 

Fleksibelt byggeri

De to kollegiebyggerier består af ens punkthuse. I Nuuk skal der opføres syv blokke med i alt ca. 9.000 m2, som er fordelt på 82 kollegieboliger af varierende størrelse. Byggeriet begynder i februar 2021. MT Højgaard International afleverer efter planen de sidste to blokke i december 2023.

I Qaqortoq skal MT Højgaard International opføre to punkthuse med i alt ca. 2.300 m2 fordelt på 26 kollegieboliger af varierende størrelse. Vi går i gang med byggeriet i februar 2021 og afleverer i august 2022.

Bygningerne kommer til at indeholde fire forskellige typer af kollegieboliger, som er tilpasset forskellige boligbehov. Men de er grundlæggende bygget op af det samme byggesystem med præfabrikerede betonelementer og af de samme materialer. Derfor er bygningerne fleksible, og hvis behovene ændrer sig, kan de indrettes til andre kollegietyper eller laves om til almindelige boliger. 

Betonelementer produceret på egen fabrik

Projekterne kommer til at markere starten på et nyt kapitel for MT Højgaard International i Grønland. Begge kollegier bliver opført med betonelementvægge produceret på MT Højgaard Internationals nyopførte fabrik i Nuuk, hvor der bliver produceret betonelementer og filigrandæk.

- Vi er allerede i gang med at opføre 24 lejligheder i Nuuk med betonelementvægge produceret på vores fabrik. Men kollegiebyggerierne bliver et stort spring frem i forhold til storproduktion af betonelementvægge, siger Jóannes Niclassen.

Det har mange fordele at producere betonelementerne på fabrikken frem for direkte på byggepladsen. Ved at producere betonelementerne indenfor kan MT Højgaard opretholde produktionen hele året – også i de kolde vintermåneder. Det giver en kortere samlet byggeperiode og et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Samtidig kan man under de kontrollerede forhold på fabrikken skabe en bedre betonkvalitet med et lavere ressourceforbrug.

- Ved at producere betonelementerne på vores egen fabrik kan vi få billigere byggeri eller bedre kvalitet for samme pris. Samtidig med at vi sparer både tid og ressourcer, så vi også får et mere miljøvenligt byggeri, der kan stå hurtigere færdigt, siger Jóannes Niclassen. 

 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website