Vores tømrerlærlinge bliver opkvalificeret i digitale værktøjer

22. november 2019


Som et led i vores fokus på digitalisering kommer alle vores tømrerlærlinge på éndagskursus i SketchUp, et digitalt tegneprogram til 3D-modellering. Kurset er skabt i et samarbejde mellem os og NEXT for at opkvalificere vores lærlinge. 

Vil du vide mere?
kontakt os

12 af vores tømrerlærlinge sidder koncentreret ved hver deres pc og lytter til deres underviser, Erwin Schneider, fra NEXT Uddannelse København. Der er 3D-modellering på programmet. Målet med kurset er at gøre alle vores lærlinge rustet til arbejdsmarkedet, hvor der i større og større grad er krav til, at tømrerne kan designe deres byggetegninger digitalt. 

De 12 lærlinge er på forskellige stadier af deres uddannelsesforløb. Nogle har netop overstået 1. hovedforløb, mens andre er færdige med 3. hovedforløb og kun mangler 4. hovedforløb på seks uger, før de skal til eksamen. En af dem er August Koch på 22 år, som skal til svendeprøve til foråret. For August er kurset vigtigt og medvirkende til, at han føler sig bedre rustet til at tegne digitalt til eksamen:

- Jeg er ikke så stærk digitalt, så jeg bliver styrket af at være på det her kursus, og det giver mig en større sikkerhed. Jeg har aldrig rigtigt spillet computer, så jeg er ikke så vant til det. Jeg tror, det er meget nemmere for dem, der har spillet Counterstrike. De lærer hurtigere programmet at kende, end jeg gør, så jeg synes, det er megafedt, at jeg kan få det her kursus.

På spørgsmålet om, hvorvidt hans kammerater på NEXT også kommer på tilsvarende kurser hos deres respektive arbejdsgiver, siger han:

- Det gør de slet ikke. Dem, der, ligesom mig, ikke er så stærke til at tegne digitalt, er meget misundelige og synes, det er en megafed ting. Der kan jeg godt mærke, at det er en fordel at være lærling i MT Højgaard. Der får vi det her kursus i digitalisering og sikkerhed, og vi får også det bedste sikkerhedsudstyr og ordentligt værktøj.

Jakob Haugaard, produktionsleder og lærlingeansvarlig, og tømrerlærling, August Koch (th.)

Jakob Haugaard, produktionsleder og lærlingeansvarlig, er glad for, at alle tømrerlærlingene kommer på kursus og mener, det er til gavn for både os og vores lærlinge:

- Når vi samler vores lærlinge til den her kursusdag, får de mulighed for at arbejde fokuseret med 3D-modellering, så de får styrket deres digitale kompetencer. Samtidig giver det os mulighed for at tale APV med dem og forklare dem om vores fokus på sikkerhed og på et godt arbejdsmiljø. Jeg kan mærke, at de tager det til sig, og det er vigtigt.

- Vi spotter også nye talenter på de her kurser. Nogle af de her drenge har en stor digital forståelse, og det giver dem et virkelig godt fundament, når de skal bygge tredimensionelt i virkeligheden, og det giver os samtidig en bedre indsigt i den enkeltes kompetencer, siger Jakob Haugaard.

August har en drøm om en dag at blive selvstændig, men han vil gerne arbejde i MT Højgaard eller i en anden stor virksomhed først, så han kan dygtiggøre sig og tjene penge:

- Jeg skal tjene nogle penge først, og så skal jeg spare sammen. Det skal jeg lige bruge nogle år på først, inden jeg kan blive selvstændig, og det må gerne være i en stor virksomhed som MT Højgaard, hvor der er mange muligheder for at komme rundt og lave mange forskellige ting, siger August.

Efter dagens kursus var alle 12 lærlinge enige om, at det havde været en god dag, hvor de havde lært en masse, som de kan bruge fremover, både i hverdagen og i forbindelse med deres videre skoleforløb.

Alle vores tømrerlærlinge kommer på internt kursus i løbet af deres lærlingeuddannelse. De kommer 12 afsted ad gangen. De små hold gør, at der er mere tid til at hjælpe den enkelte med spørgsmål og udfordringer, og der er også større mulighed for sidemandsoplæring. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website