Aarhus har fået nyt vartegn på havnen

7. maj 2019


Det ikoniske boligbyggeri AARhus i Aarhus står færdigt, og beboerne er ved at flytte ind. Vi afleverede fredag den 3. maj det spektakulære byggeri til Kilden & Mortensen.

Vil du vide mere?
kontakt os

247 unikke lejligheder, 47 badehuse samt et beboerhus i det ikoniske boligbyggeri AARhus i Aarhus blev fredag den 3. maj afleveret til bygherre, Kilden & Mortensen. 

Det er MT Højgaard, der i totalentreprise har opført det omfattende byggeri, der i samlet boligareal er på 21.500 kvadratmeter. Hertil kommer store altaner på i alt 9.700 kvadratmeter, parkeringskælder på 11.000 kvadratmeter og beboerhus, badehuse og fællesområder på i alt 7.100 kvadratmeter.  

Beboerne er allerede i gang med at flytte ind i det store byggeri i havneområdet Bassin 7, også kaldet Aarhus Ø, på havnekanten i Aarhus. 

Ikonbyggeri set fra vand og by

Visionen for byggeriet er, at skabe et ikonbyggeri, som kan ses fra vandet og fra byen. Det er byudvikler Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen fra Casa, står bag projektet.

- Det er et byggeri, der virkelig gør sig til, og som er et markant pejlemærke i Aarhus. Jeg vil gerne takke for det gode samarbejde og de gode løsninger i processen. Vi er imponerede over, hvordan hele teamet har samarbejdet og skabt en imponerende bygning, som vi alle kan være stolte af, siger Rune Kilden, der er byudvikler i Kilden & Mortensen.

Byggeriet er tegnet af den verdenskendte tegnestue Bjarke Ingels Group, BIG. Bygningens hjørner topper i forskellige højder, og er i det ene hjørne 20 etager højt og i det modsatte 14 etager højt. De store private tagterrasser rejser sig i store trin, der både skaber en optimal udsigt, privatliv og bidrager til bygningens ikoniske udseende.

- Vi har skabt et nyt vartegn for Aarhus. Det er et kompromisløst byggeri, og BIG er en ambitiøs samarbejdspartner. Det er afgørende for at skabe et ikonisk byggeri som dette. Det gør det til en kompleks opgave, men samtidig også udfordrende og spændende. At kunne levere så komplekst et byggeri kræver særdeles kompetent ledelse, dygtige medarbejdere og et godt samarbejde med bygherren, siger Per Vinther Larsen, der er direktør i MT Højgaard. 

Kompleksitet hele vejen rundt

Ingen af lejlighederne eller tagterrasserne er ens. I hver af de 247 lejlighed har køberne selv valgt materialer, og hver eneste terrasse har en ny radius, et nyt hjørne, og den kompleksitet er gået igennem i hele bygningen. 

- Det er inspirerende at være med til at skabe et byggeri, som folk taler om. Det rører ved mennesker, og der er en helt særlig interesse for det, som er med til at skabe arbejdsglæde. Bygningens kompleksitet har desuden givet mulighed for at udtænke kreative løsninger. Monteringen af altanerne på facaden var yderst vanskelig, og derfor udviklede vi sammen med rådgivere og leverandører en omvendt altan, som desuden gav et mere stringent og elegant udseende, siger Niels Bank, der er seniorprojektchef i MT Højgaard.

Drone inspicerede byggeriets tag

I det udvendige byggeri er der lagt vægt på et meget enkelt materialevalg, som består af stål, beton, én træsort og sedum. Det gjaldt også, da der skulle tag på den del af bygningen, som sidder øverst på to orangerier i penthouselejlighederne: 

- Det var egentlig planen at lægge tagpap, men det forstyrrede det enkle materialeudtryk. Derfor sendte vi en drone op for at vurdere mulighederne, og for at skabe en enkel og gennemgående materialeoplevelse, også fra luften, valgte vi også at lægge sedum dér, siger Niels Bank.

Byggeriet vil officielt blive indviet i juni måned.

Fakta om AARhus i Aarhus

I havneområdet Bassin 7 på havnen i Aarhus har MT Højgaard opført 247 unikke lejligheder med store altaner, parkeringskælder, 47 badehuse og et beboerhus. 

I AARhus i Aarhus har arkitekterne i Bjarke Ingels Group (BIG) givet deres bud på, hvordan Aar-hus’ sjæl og arkitektoniske kvaliteter indarbejdes i ét projekt. Byggeriet har fundet inspiration i byhusene i Øgadekvarteret og karréerne på Frederiksbjerg kombineret med inspiration fra byens tårne og de hyggelige gader, torve, caféer og restauranter i Latinerkvarteret. Med det udgangs-punkt er projektets logiske navn AARhus i Aarhus.   

Bygherre: Anpartsselskabet Kilden & Mortensen

Totalentreprenør: MT Højgaard

Arkitekt: Bjarke Ingels Group, BIG

Rådgivende ingeniør: MOE

Byggeperiode: 2016-2019

Lokalitet: Aarhus, Danmark 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website