Vi skal udføre hovedentreprise på Sports- og Kulturcampus i Gellerup

20. december 2019


MT Højgaard og Aarhus Kommune har netop indgået en aftale om hovedentreprisen på det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Det ambitiøse byggeri er en væsentlig del af den igangværende omdannelse, der skal gøre området attraktivt for tilflyttere og gæster.

Vil du vide mere?
kontakt os

Aftale med Aarhus Kommune om hovedentreprisen på Sports- og Kulturcampus i Gellerup

Vi har netop vundet udbuddet om hovedentreprisen på det kommende Sports og Kulturcampus, der til april skal opføres i hjertet af det nye Gellerup. 128,5 millioner kommer det ambitiøse byggeri til at koste. Et byggeri, der skal fungere som mødested og udflugtsmål for nuværende og nye beboere og for gæster udefra.

”Jeg har meget store forventninger til opførelsen af det nye Sports- og Kulturcampus. Det skal være det bankende hjerte i Aarhus’ største byomdannelses- og integrationsprojekt nogensinde. Et sted som med sine rammer og tilbud skaber sunde fællesskaber inden for bevægelse, kultur og ophold. Med valget af hovedentreprenør er vi nu tæt på at sætte byggeriet i gang,” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. 

Sports- og Kulturcampus bliver på hele 7.500 kvadratmeter. Det kommer til at indeholde et bibliotek med en folkesundhedsfunktion og et samlingshus. Der bliver også et kulturproduktionssted, Gellerup Art Factory, samt et bevægelseshus. Bevægelseshuset bliver det første af sin slags og skal indeholde faciliteter til cirkus, klatring, gøgl, dans, artisteri og klubfaciliteter. Det hele bindes sammen af Verdenspladsen, der med sine 1.500 kvadratmeter bliver det centrale mødested for hele bydelen og de mange gæster og brugere af Sports- og Kulturcampus.

”Vi er glade for at have en professionel og erfaren entreprenør på opgaven med at opføre dette vigtige sted. MT Højgaard har erfaring med at arbejde i området og har blandt andet renoveret en af blokkene i Gellerupparken, så jeg har stor tiltro til, at vi med MT Højgaard som entreprenør får bygget nogle fantastiske rammer til vores nye Sports- og Kulturcampus,” siger Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening. 

Byggeriet af Sports- og Kulturcampus begynder i løbet af foråret og forventes at stå færdigt om et par år.

”Vi glæder os til at komme i gang og er stolte over at være blevet valgt til et så vigtigt og ambitiøst byggeri. Der er store forventninger til Sports- og Kulturcampus, og netop for at indfri forventningerne stiller vi med et erfarent og yderst kompetent team af byggefolk, som er vant til at arbejde sammen. Et team der kan sikre en god og transparent samarbejdsproces om projektets bygbarhed og færdigprojekteringen”, udtaler Carsten Nielsen, sektionsdirektør i MT Højgaard.

I byggeperioden vil vi samarbejde med Det boligsociale Hus og Aarhus Kommune om at give unge ledige mulighed for, at komme i praktikforløb i byggeriet, for forhåbentlig på sigt at komme i job.

Illustration: Aarhus Kommune

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website