Partnerskabsaftale om flere lærlinge underskrevet i Hummeltofteparken

1. marts 2018


Hummeltofteparken var i dag vært for en underskriftsseance, hvor PensionDanmark, Region Sjælland og Region Hovedstaden underskrev en aftale om at tilknytte flere lærlinge på PensionDanmarks projekter.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Én af de rå, ufærdige lejligheder i Hummeltofteparken dannede i dag rammen om en underskriftsseance for PensionDanmark, Region Hovedstaden og Region Sjælland. Det var en meget kold fornøjelse, men deltagerne kan heldigvis varme sig på, at hensigtserklæringen lægger op til, at der fremover skal flere lærlinge ud på PensionDanmarks byggeprojekter. 

Lærlinge er en god ressource i MT Højgaard, og lige nu har vi tilknyttet 40 almindelige lærlinge og 15 voksenlærlinge på vores projekter over hele landet. Derfor takkede vi ja til at være vært for underskriftsseancen på vores byggeplads på Hummeltoftevej. 

I aftalen erklærer PensionDanmark og regionerne, at de vil arbejde på at få så mange lærlinge som muligt ud på de projekter, hvor PensionDanmark er bygherre. Aftalen beskriver, hvordan EUC (Erhvervsuddannelsescenter Sjælland) fremadrettet skal være meget proaktive med at kontakte leverandørerne på PensionDanmarks projekter og tilbyde dem assistance med at få så mange kvalificerede lærlinge som muligt ud på projekterne.

Lærlinge er vores DNA

Før underskrifterne blev sat, var der taler fra regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen, regionrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen, PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen og en repræsentant fra 3F. Derefter kom direktør Martin Palmquist på talerstolen, og han fortalte om, hvad vi får ud af at have lærlinge i MT Højgaard. 

- Vi har eksisteret i snart 100 år, og lærlinge er en del af vores DNA. Det er en glæde for os at bidrage til at uddanne næste generation af medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen. Sådan er vi med til at sikre, at vi også i fremtiden kan rekruttere dygtige og dedikerede ansatte. Vi deler nyhederne om vores medarbejdere internt, og de begejstrer altid. Det vidner om en stor interesse og arbejde for at skabe lærepladser, og det er vigtigt for os at tage ansvar og sikre os, at lærlingene får nogle redskaber og oplevelser med, siger Martin.

Mulighed for at finde den rette hylde

Produktionschef og lærlingeansvarlig, Henrik Munk Jørgensen, var også til stede på dagen. Henrik har ansvaret for mange dygtige lærlinge, og han fortæller, at mange af lærlingene har kæmpe udbytte af lærlingeforløbet hos MT Højgaard.

- Vi giver dem muligheden for at komme på nogle store projekter, og fordi vi har så mange forskellige slags projekter, kan vi tilbyde dem at prøve og vælge den niche, der passer bedst til dem, siger Henrik.

Arrangementet sluttede med, at entrepriseleder Stig Brylle Petersen viste regionernes repræsentanter og andre interesserede rundt på den frostkolde byggeplads. Hvis du vil se, hvordan det så ud, kan du følge med på MT Højgaards Instagram-konto, hvor Stig i denne uge bringer billeder fra hans arbejde på Hummeltoftevej.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website