MT Højgaard afleverer udbygninger på Det Nye Universitetshospital

6. juni 2018


Vi har afsluttet arbejdet med at udbygge og renovere Onkologisk afdeling på Det Nye Universitetshospital i Aarhus og afleveret etape S5 til Region Midtjylland.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Vi har afleveret etape S5, der er en udbygning og renovering af Ambulatoriet og Stråleterapien på Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU, til Region Midtjylland. De to nye tilbygninger skal huse Onkologisk afdeling med ambulatorium og dagbehandling, stråleterapi mv., patient- og personaleservice, uddannelse samt fællesfunktionerne billeddiagnostik og prøvetagning.

Byggeriet er udført i hovedentreprise, og de to bygninger er på i alt 6.700 kvadratmeter.

Hensyn til patienter

Byggepladsen har ligget lige op ad afdelingens patientrum, og det har stillet store krav til vores arbejdsgange under renoveringen. For at tage hensyn til patienter og ansatte er støjende arbejder blandt andet blevet udført udenfor tidsrummet 8.00 – 16.00.

- Udover at skulle arbejde op ad en fungerende kræftafdeling, har vi undervejs, som ekstraarbejde, bygget 30 mm stålplader ind i vægge og dæk omkring seks acceleratorrum for at sikre, at stråler fra behandlingen blev begrænset i forhold til naborum og til det fri, siger seniorprojektchef, Jesper Quist.

Den ene udbygning er en udvidelse af den eksisterende kræftafdeling/stråleterapi med 2.500 kvadratmeter. Bygningen er i ét plan og omkring 75 procent af bygningens ydervægge ligger underjordoverfladen. Betondækkene er nogle steder 172 cm tykke for at isolere rum med strålebehandling effektivt. Den anden bygning er på 4.200 kvadratmeter i fire plan, og ligner de andre hospitalsfløje på Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

- Vi håber, at udbygningen og renoveringen vil være til gavn for patienter og personale i mange år fremover. Vi vil gerne takke Region Midtjylland, patienter og personale for det gode samarbejde undervejs, siger Jesper Quist.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website