Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

2. februar 2017


Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Et 17.000 kvadratmeter stort byggeri står fredag 3. februar færdigt og huser Region Syddanmarks nye psykiatriske afdeling. Bygningen afleveres som OPP-projekt til den aftalte tid og pris og bliver omkranset af Grejsdalens natur tæt på det eksisterende sygehus i Vejle. Her går nye fysiske rammer hånd i hånd med moderne psykiatrisk behandling med ny seng til psykiatriske patienter, dynamisk lys tilpasset den enkelte patient, forskning og forebyggelse af tvang.

- Det er et fantastisk hus, vi står med nu, og de fine rammer vil give et markant løft i behandlingen og matche den udvikling, der er i gang i psykiatrisygehuset lige nu med forebyggelse af tvang, nye arbejdsformer med integrerede afsnit, sanseintegration, fysisk aktivitet og meget mere. Det vil komme både medarbejdere, patienter og deres pårørende til gode, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

Byggeriet rummer psykiatrisk afdeling, psykiatrisk akutmodtagelse, døgnpladser samt børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium. Der vil være et tæt samarbejde med det somatiske sygehus omkring udredning og behandling af patienter med både psykiske og fysiske symptomer og sygdomme. På afdelingen vil der blandt andet gøres brug af skærmede afsnit, og der er adgang til udearealer tæt på Grejsdalens smukke natur.

OPP har sikret hurtig realisering og innovativ helhedsløsning

Byggeriet er et af de største OPP-projekter herhjemme, og parterne i konsortiet Team OPP har stor erfaring fra en række af andre OPP-projekter.

- Den nye psykiatriske afdeling beviser, at der skabes innovative resultater og effektive løsninger, når offentlige og private forener kræfterne. Vi glæder os over at kunne overdrage regionen et fremtidssikret projekt, der afleveres til tiden, til den rette pris og med en langsigtet og totaløkonomisk helhedsløsning for drift og vedligehold, siger afdelingsdirektør Lars Olaf Larsen fra DEAS på vegne af Team OPP.

Ved at gennemføre projektet som OPP står de fysiske rammer færdige tre år tidligere, end hvis region Syddanmark selv skulle have bygget og finansieret afdelingen.

Region Syddanmark har de seneste år bygget nye fysiske rammer til psykiatriske patienter og medarbejdere i hele regionen. Erfaringer fra de nye afdelinger i blandt andet Aabenraa og Esbjerg er taget med og videreudviklet i Vejle, blandt andet erfaringer omkring døgnrytmelys, integrerede afsnit og forebyggelse af tvang mm.

Medarbejdere og patienter flytter ind i det nye byggeri i løbet af næste uge. Knap 300 medarbejdere vil færdes og have deres daglige gang på Nordbanen 5.

Fakta

Det er døgnpsykiatri fra Kolding og Vejle, der samles i det nye byggeri på Nordbanen 5 – samt psykiatrisk akutmodtagelse, mobil skadestue og et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium fra Kolding.

Der er fortsat ambulant behandling for voksne i lokalpsykiatrien i Kolding på Skovvangen, og Lokalpsykiatri Vejle ligger i Sundhedshuset på Vestre Engvej i Vejle.

De 17.000 kvadratmeter på Nordbanen er fordelt på to etager og bygget sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang gangbro. Byggeriet har en samlet anlægssum på 430 mio. kr.

Konsortium – Team OPP består af: PKA, PensionDanmark, Sampension (investorer), MT Højgaard (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold). Arkitekt: Arkitema. Rådgivende ingeniør: MOE A/S. Bestiller: Region Syddanmark. DEAS står for drift og vedligehold de første 25 år.

Det er også en OPP-løsning, der senere skal realisere et voksenpsykiatrisk byggeri i Odense.

Yderligere oplysninger

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V), mobil 25 33 09 82

DEAS, afdelingsdirektør Lars Olaf Larsen, telefon 40 45 25 80

MT Højgaard, projektdirektør OPP Joan Clausen, telefon 51 56 37 60

PensionDanmark, kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, telefon 20 19 92 38

PKA, pressechef Thomas B. Knudsen, telefon 26 18 45 73

Sampension, kommunikationsdirektør Søren P. Espersen, telefon 40 36 61 50

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website