MT Højgaard skal opføre Kalvebod Fælled Skole

26. maj 2016


MT Højgaard skal opføre Kalvebod Fælled Skole i det nye Arenakvarter i Ørestad Syd. Et byggeprojekt, hvor brugen af Virtual Design and Construction blandt andet har optimeret brugen af kraner i udførelsen, givet et bedre projektoverblik og skåret tre måneder af tidsplanen.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Kontrakten er underskrevet i dag, og byggeriet af den 11.500 kvadratmeter store Kalvebod Fælled Skole i København kan nu gå i gang med MT Højgaard som hovedentreprenør.

- Det er et meget ambitiøst og smukt skoleprojekt, tegnet af Lundgaard & Tranberg, og vi glæder os til at invitere elever, brugere og samarbejdspartnere indenfor i den nye skole, siger Steen Johannsen, der er divisionsdirektør i MT Højgaard.

Og det bliver ikke kun, når den nye skole overdrages til brugerne, at der vil være mulighed for at se nærmere på byggeriet. Hver fjerde måned vil børn, lærere, skoleledelse, forældre, fritidsordning og naboer blive inviteret på besøg på byggepladsen, så de på tæt hold kan følge med i, hvordan deres nye skole kommer til at se ud.

En forberedt entreprenør

MT Højgaard har benyttet Virtual Design and Construction, VDC, som et afgørende værktøj til at optimere den planlagte byggeproces, og det betyder blandt andet, at der er skåret tre måneder af den udbudte tidsplan. Desuden har de virtuelle simuleringer optimeret placeringen af byggekranerne, som derved er blevet reduceret i størrelse, hvilket betyder, at der anvendes mere fleksible kraner til arbejdet. VDC har givet et bedre projektoverblik, så de forskellige processer i byggeriet kan udføres i en glidende arbejdsstrøm, som er styret af lokationsbaseret planlægning.

- Bygherren havde på forhånd udarbejdet en god 3D-model, som gjorde, at tilbudsteamet hurtigt kunne begynde at forholde sig til projektet. Det viser, at Københavns Kommune tager udbuddet af opgaven seriøst og skaber en platform, der gør det muligt hurtigt at komme i gang. Vi har samlet vores kompetencer i MT Højgaard, de har fået et indgående projektkendskab og har hurtigt kunnet forholde sig til arbejdsmiljø, tidsplan og projektets bygbarhed. Bygherren får således en entreprenør, der er forberedt, og det giver dybde og kompetence i projektet, siger Steen Johannsen.

Byggeriet vil i stor udstrækning blive udført af MT Højgaards egne produktionsenheder.

MT Højgaard vandt med et tilbud, der blev vægtet 65% i forhold til pris og 35% i forhold til tidsplanen, og i begge kategorier blev der tildelt topkarakterer.

Den kommende skole ligger med udsigt til Kalvebod Fælled, og bygningen vil være kendetegnet ved dens runde ydre, samt høje ambitionsniveau for både aptering og terræn. I midten af bygningen integreres en idrætshal med visuel åbenhed til skolens øvrige etager. Det vil understrege skolens idræts- og bevægelsestema. Skolegården skal omslutte bygningen, hvor flotte, organiske former går igen både i bygningen og ude i terrænet. Lundgaard & Tranberg Arkitekter har tegnet skolen.

Kalvebod Fælled Skole opføres for Københavns Kommune og forventes at stå færdig i foråret 2018.

Fakta om Kalvebod Fælled Skole

  • Bygherre: Københavns Kommune, Byggeri København
  • Brugere: Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen
  • Bygherrerådgiver: COWITotalrådgiver/projekteringsleder: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website