MT Højgaard vinder hospitalsordrer til 111 mio. kroner

22. november 2013


Stor erfaring med hospitalsbyggeri og komplicerede betonkonstruktioner satte MT Højgaard i stand til at give den skarpeste pris i konkurrence om storentreprise på Rigshospitalet.

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaard har i dag underskrevet kontrakt på to ordrer i forbindelse med opførelsen af et nyt patienthotel og en ny administrationsbygning på Rigshospitalet. Der er tale om henholdsvis et lukket råhus til 88,5 mio. kroner og aptering til 22,5 mio. kroner. Sammenlagt er det nye byggeri på ca. 8.000 m2.

- MT Højgaard har meget fokus på hospitalsbyggeri, og gennem de seneste år har vi opbygget gode erfaringer. Vi har kombineret den erfaring med vores viden fra store, komplicerede betonkonstruktioner som fx Den Blå Planet i København, og det gav os et rigtig solidt udgangspunkt for at tilbyde en kvalitetsløsning til en skarp pris, fortæller Jesper Harrishøj, Kunde- og Markedsdirektør i MT Højgaard.

I Aarhus er MT Højgaard i øjeblikket ved at opføre 63.000 m2 råhus på Det Ny Universitetshospital, danmarkshistoriens hidtil største hospitalsbyggeri.

- Hospitalsbyggerier er komplekse og kræver en stærk styrende organisation for at lykkes optimalt. I næsten alle tilfælde skal der tages særlige hensyn til omgivelserne, og her har vi positive erfaringer både fra andre hospitalsprojekter og fra renoveringer af store boligforeninger. Den erfaring vil gavne både bygherren og patienterne, der gerne skal forstyrres mindst muligt, siger Jesper Harrishøj.

Anlæggelse af byggepladsen starter inden for de kommende 14 dage, og MT Højgaard forventer byggestart i januar 2014.

Nordfløjen af Rigshospitalet på i alt 52.000 m2 udbydes medio 2014. Også denne sag udbydes i storentrepriser.

Foruden råhus-etaperne N1 og N2 på Det Ny Universitetshospital i Aarhus er MT Højgaard for tiden i gang med at opføre en ny akutmodtagelse på 5.500 m2 i totalentreprise for Regionshospital Randers, som skal stå færdig i foråret 2014. Desuden har MT Højgaard netop vundet ordren på aptering af 18.500 m2 i DNUs fjerde etape, som skal udføres i egenproduktion og forventes at tage ca. et år.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website