Vi har afleveret storentreprise på Viking Link-omformerstationen

4. juli 2022


Viking Link-elforbindelsen skal forbinde Danmarks og Storbritanniens elforbindelse via et 765 kilometer kabel. Nu har vi afleveret vores storentreprise på Viking Links omformerstation i Danmark til Energinet. Afleveringen fejrede teamet med Puch Maxi-kørsel og vildmarksbad. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Det har været en omfattende opgave at rejse og beklæde det kæmpe stålskelet med facadepanaler, men nu står det flot op i landskabet i Revsing. Også den in situ-støbte montagevæg har været krævende, men vi er meget tilfredse med det endelige resultat. Forbindelsens navn Viking Link har inspireret bygningens runestenslignende finish.  

Selve omformerstationen består af to haller, der er 22 meter høje fordelt over et areal på 15.500 kvadratmeter. Stationens funktion er at omforme strømmen fra jævnstrøm til vekselstrøm. Strømmen i kablet til Storbritannien er nemlig jævnstrøm, hvor strømmen i danskernes stikkontakter er vekselstrøm. 

Afleveringen blev i øvrigt fejret på de vestjyske veje, da projektchefen inviterede projektteamet på en dag med Puch Maxi-kørsel og vildmarksbad.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website