MT Højgaard Danmark har vundet det endelige opgør med MgO-pladerne

16. december 2021


I starten af december kulminerede to et halvt års hårdt arbejde, da vi fjernede den sidste MgO-plade i Albertslund. Vi har fjernet MgO-plader på flere 100.000 kvadratmeter på otte af vores byggesager, og det blev selvfølgelig foreviget, da tømrerformand Henrik Bork Hansen fjernede den allersidste. Se det historiske øjeblik i videoen her.

I årene fra 2010-2015 var det almindelig praksis at indsætte MgO-vindplader, der skulle sikre mod fugt og kulde på danske og udenlandske byggesager. Efterfølgende kom det frem, at disse vindplader faktisk suger fugt og dermed skader bygningerne.

I en omdiskuteret kendelse besluttede Voldgiftsnævnet, at entreprenørerne havde ansvaret for de MgO-plader, som var blevet sat op i perioden frem til december 2013. Afgørelsen betød, at mange entreprenører i Danmark blev pålagt et dyrt og tidskrævende ansvar på hundredvis af byggesager over hele landet.

MT Højgaard Danmark er en af de mange virksomheder, der har skulle udskifte MgO-plader på otte byggesager, og det har vi nu brugt to et halvt år på. Den sidste plade blev fjernet på en regnvåd decemberdag af tømrerformand Henrik Bork Hansen i Albertslund. Vi har afmonteret alle facaderne på boligbyggeriet og bygget dem op igen, og nu kan man faktisk ikke se, at vi har været der.

Vi er glade for, at vi endelig er kommet i mål og har taget ansvar for at fjerne MgO-plader på otte byggerier, og at vi nu kan se frem til nye udfordringer.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website