MT Højgaard Danmark vinder udbud på værksteder til DSB

29. september 2020


MT Højgaard Danmark er netop blevet tildelt en kontrakt af DSB i forlængelse af udløb af standstill-perioden i DSB’s udbud vedrørende værksteder til de nye elektriske tog, der skal indsættes på regionale og nationale banestrækninger. Udbuddet er opdelt i tre faser, og hvis vi som ventet kvalificerer os til alle faser, har udbuddet en samlet værdi på 1,6 mia. kr. frem til udgangen af 2025.     

Vil du vide mere?
Kontakt os

Udbuddet omfatter potentielt totalentrepriserne på nyopførelse af to værksteder med tilhørende infrastruktur i København og Aarhus samt om- og tilbygning af et eksisterende værksted i København.

- Vi glæder os over, at DSB har valgt os som samarbejdspartner på dette faseopdelte projekt. Ramme- og samarbejdsaftaler er et strategisk fokusområde for os, hvor vi allerede har et stærkt navn i markedet. Det beviser og underbygger vi med denne aftale, siger Carsten Lund, der er CEO for MT Højgaard Danmark.   

Faserne i udbuddet er: 

  • Fase 0: Etablering af samarbejde og fælles målsætninger samt indgåelse af samarbejdsaftale.
  • Fase 1: Samarbejdsfase med det formål at optimere og konkretisere hvert projekts økonomi og tidshorisont samt nedbringe risikoprofilen.
  • Fase 2: Totalentreprise med færdigprojektering og udførelse af hvert af de tre projekter.

DSB vil med tidlig involvering af totalentreprenøren sikre, at denne løbende kan byde ind med viden og erfaringer om tids- og økonomistyring, priser, leverancetider, byggeteknik mv.  

Den samlede budgetramme for fase 0 og Fase 1 er på 20 mio. kr.

Udbuddet ændrer ikke MT Højgaard Holdings udmeldte forventninger til 2020, men vil yde et væsentligt bidrag til MT Højgaard Danmarks langsigtede, bæredygtige udvikling i de kommende år.     

Foto: Søren Rønholt / DSB

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website