DTU B310 er nomineret til international pris

11. oktober 2019


MT Højgaard er sammen med DTU udtaget som en af tre finalister i kategorien ’Construction’ med projektet ’DTU B310’ ved dette års uddeling af buildingSMART International openBIM Awards i Beijing, Kina. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Der var tæt løb om finalepladserne, og efter at være gået videre fra de to indledende runder er DTU B310 kommet i finalen ved buildingSMART International openBIM Awards, en international konference for byggeindustrien, som løber af stablen sidst i oktober i Beijing i Kina. 

Annbrit Halskov og Tórdur Áki Jacobæus, som begge er VDC-konsulenter i MT Højgaard, har i samarbejde med den centrale VDC-enhed indstillet DTU B310 til den internationale og prestigefyldte ’Construction Award’. Indledningsvis var over 100 projekter indstillet i fire kategorier, men feltet er nu skåret ned til kun 12 projekter, heraf tre projekter i kategorien Construction. DTU B310 er oppe imod et engelsk og et fransk projekt; Det engelske entreprenørfirma er i finalen med et atomkraftværk, det franske firma med et sygehus, mens vi selv viser, hvordan vi har arbejdet med openBIM på en laboratorie- og forskningsbygning.

Åben informationsdeling

BuildingSMART har fokus på openBIM, det vil sige åbne informationsmodeller, som kan tilgås på tværs af et projektteam, og med den digitale tilgang på DTU B310 har vi vist, hvordan vi i vores team på tværs af fag har skabt gennemsigtighed og digitalt samarbejde, som har været medvirkende til, at vi gennem projektet har leveret kvalitet i både tegningsmaterialet og udførelsen, har undgået omprojekteringer, har skabt tillid og tryghed hos bygherren og slutteligt har leveret en kompleks laboratoriebygning til tiden, til prisen og i den ønskede kvalitet. Tillige uden fejl og mangler. Det har den internationale jury lagt mærke til.   

Annbrit Halskov har været BIM-koordinator på Bygning 310 i to år og er én af de drivende kræfter i forhold til at præsentere projektet for juryen og forklare vores digitale tilgang og arbejdet med openBIM:

- Der har været en hel del forberedelse frem mod finalen. Vi har for nylig præsenteret projektet live i 20 minutter for en international jury, vi har leveret en stor plakat med informationer om projektet, vi har lavet en film om openBIM på projektet og en PowerPoint-præsentation – alt sammen krav fra bSI. Vi er også blevet bedt om at præsentere i 30 minutter live på konferencen, så det er både en krævende og en superspændende proces, som vi lærer rigtigt meget af, siger Annbrit.

Besparelse på 1 million kr. 

Hele projektet er designet og projekteret digitalt. Den digitale proces har betydet, at bygherre sparede 1 million kr. på tryk af tegninger, da alt tegningsmateriale lå digitalt tilgængeligt via iPads. I og med, at tegningerne var tilgængelige digitalt, forsvandt en normalvis stor risiko også, da der ikke var forskellige tegningsversioner i omløb på byggepladsen. Kun den nyeste tegning var tilgængelig. Det højnede både effektiviteten og kommunikationen på pladsen og forhindrede fejl i udførelsen.

Disse elementer viste juryen også interesse for og kan have været medvirkende til at bringe MT Højgaard og DTU i finalen, men om vi vinder, tør Tórdur Jacobæus, som har været projektleder på ansøgningsprocessen, ikke gætte på:

- Det er klart, at vi sindssygt gerne vil vinde den her pris, og vi har gjort alt, hvad vi kunne for at levere materiale i høj kvalitet og give den bedst mulige performance for juryen. Vi har studeret de andre finalisters projekter, som bestemt er stærke, men det er vores også. Jeg tør dog ikke at pege på den endelige vinder, men der er ingen tvivl om, at det vil være kæmpestort både for DTU og MT Højgaard, hvis vi vinder den her pris, siger Tórdur.

Præsentation i Beijing  

Om kort tid tager Annbrit og Tórdur sammen med deres samarbejdspartner, Khoa Dang Ngo fra DTU, til Kina for at repræsentere MT Højgaard og DTU i finalen og for at præsentere DTU B310-projektet for 300-500 repræsentanter for den internationale byggeindustri.

’The buildingSMART International Standards Summit’ finder sted fra den 28. – 31. oktober, og i den forbindelse findes vinderen af den eftertragtede buildingSMART International openBIM Construction Award.  

Laboratorie- og forskningsbygningen DTU B310 blev skabt i et samarbejde mellem DTU som bygherre, Christensen & Co Arkitekter, MOE Rådgivende Ingeniører og MT Højgaard. Vi afleverede projektet den 15. august 2019.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website