H.K.H. Kronprinsessen indvier komplet akutsygehus i Slagelse

17. april 2018


Tirsdag den 17. april blev det færdige akutsygehus i Slagelse indviet af H.K.H. Kronprinsessen. MT Højgaard har været totalentreprenør på de næsten 20.000 nye kvadratmeter med medicinske enestuer, børneafdeling og ny fødegang, som nu står klar til at fuldende det store byggeri.

Vil du vide mere?
kontakt os

(Pressemeddelelse fra Region Sjælland)

Den store blå-grønne bygning, der indenfor byder på smukke blå nuancer og ren retro-orange, er nu færdig og snart klar til indflytning og patienter. Det komplette akutsygehus i Slagelse vil betyde helt nye omgivelser og muligheder for de kommende patienter:

- Vi er stolte af det nye komplette akutsygehus. Det færdige byggeri gør det muligt at tilbyde enestuer til væsentligt flere patienter, og der bliver helt nye rammer for at inddrage far og mor, når et barn bliver sygt, siger sygehusdirektør Vagn Bach.

(Billede: DEAS)

Offentligt-privat samarbejde
Der er tale om et af Danmarks største offentlige-private partnerskaber, som er blevet indviet af H.K.H. Kronprinsessen.

Bag OPP-projektet står et konsortium, der består af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. Samarbejdet har været afgørende for projektet, forklarer Vagn Bach:

- Samarbejdet har givet os mange flere muligheder for at tilpasse udformningen og hele tiden vælge de rette løsninger. Det er sågar lykkedes at få en ekstra etage på byggeriet inden for samme budget. Alt dette har kun været muligt grundet vores tætte samarbejde med hele OPP-teamet.

Det er de samme fordele, som OPP-teamet peger på ved det store projekt i Slagelse. Alle gør det de er allerbedst til:

- Projektet er et godt eksempel på OPP-modellens fordele. Der skabes innovative løsninger og effektive resultater, når offentlige og private slår kræfterne sammen og byder ind med hver deres kompetencer. Resultatet er et fremtidssikret projekt, hvor alle planer og rammer er overholdt og med en totaløkonomisk løsning for drift og vedligehold. Samtidig sikrer projektet stabile, langsigtede afkast til pensionsselskabernes medlemmer, siger afdelingsdirektør Lars Olaf Larsen fra DEAS på vegne af OPP-konsortiets parter.

Patienterne er på vej
Udbygningen af Slagelse Sygehus til akutsygehus startede med indvielse af akutmodtagelsen i 2013. Det forventes, at sygehuset tager imod de første patienter allerede i slutningen af april. Først skal den røde snor dog klippes over:

- Vi er rigtig glade for, at H.K.H. Kronprinsesse Mary vil gøre os den ære at indvie det nye komplette akutsygehus i Slagelse. Det bliver starten på en helt nye æra for alle vores patienter, siger sygehusdirektør Vagn Bach.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website