MT Højgaard skal opføre Ny Islands Brygge Skole

29. maj 2017


Det blev MT Højgaard, der i totalentreprise skal opføre Ny Islands Brygge Skole. I vinderprojektet er der taget højde for, at byggeriet er totaløkonomisk forsvarligt og driftsvenligt, at bygningen kan DGNB-certificeres, og så er der skåret tre måneder af tidsplanen.

Vil du vide mere?
kontakt os

Mellem havn og fælled og med en unik beliggenhed i hjertet af den hastigt voksende byudvikling på Islands Brygge skal MT Højgaard opføre Ny Islands Brygge Skole. Skolebygningen skal indeholde udskoling til i alt 784 elever samt personale, samt en idrætshal. Byggeriet bliver på omkring 10.000 kvadratmeter og med udearealer på 4.000 kvadratmeter.

For at sikre at bygningen er i drift og virker, når skolens personale rykker ind, er der meget stor opmærksomhed på at sikre, at der foretages tests af installationerne gennem alle faser i projektet og til, det er afleveret. Desuden er der skåret tre måneder af tidsplanen på opførelsen af byggeriet.

- For at give god tid til at skolen kan rykke ind i den nye bygning og komme på plads før sommerferien og skolestart i august 2020, har vi i vores tilbud optimeret tidsplanen og ønsker at aflevere byggeriet til bygherre i maj 2020. Tidsplanen giver desuden tid og plads til dialog med myndigheder i forbindelse med miljøarbejde og lokalplanfasen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

Leg og læring

MT Højgaard har udarbejdet vinderforslaget i samarbejde med arkitekterne i C.F. Møller. Der er lagt vægt på, at løsningerne i byggeriet er totaløkonomisk fornuftige og driftsvenlige. Byggeriet er DGNB-screenet for at vurdere de økonomiske, sociale, procesmæssige, tekniske og miljømæssige kvaliteter. Det betyder også, at byggeriet vil kunne DGNB-certificeres.

- Vi har haft fokus på, at skolen skal give noget tilbage til byen, så der sikres en synergi mel-lem den eksisterende by og den kommende skole, siger Lone Wiggers, der er partner i C.F. Møller og ansvarlig arkitekt på projektet.

Med grundens placering mellem Amager Fælled, Islands Brygges arkitektur og havnen flettes de tre elementer sammen i den nye skole. Mod Artillerivej og fælleden inviterer bygningen til leg og bevægelser med det store tagfladelandskab, der leder fra gadeniveau til den store tagehave og videre til sportstaget på 4. sal med udsigt over både fælled, by og havn.

- Vi vil skabe en skole i høj kvalitet for både lærere, elever og personale, som lægger op til leg og læring med særligt fokus på indeklima og et godt udemiljø. Skolen skal samtidig være samlingssted for det lokale forenings- og idrætsliv, og derfor bliver der let tilgængelighed og åbenhed i stueetagen, så udefrakommende føler sig velkomne på skolen, siger Martin Lose.

Skolebygningen bliver en tilføjelse til den eksisterende Islands Brygge Skole, som er beliggende på Artillerivej 57, som skal renoveres sideløbende. Den nye bygning skal indeholde udskoling fra 6.-9. klasse og gør det muligt for skolen at rumme syv spor på Artillerivej. 

Illustration kan frit benyttes, blot C.F. Møller krediteres. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website