MT Højgaard samlede byggebranchens aktører omkring den digitale og produktive dagsorden

24. marts 2017


De seneste år er den digitale omstilling gået stærkt i byggebranchen, og herhjemme har både MT Højgaard og flere andre virksomheder investeret i digitalisering. I MT Højgaard er der bevidsthed, om at det stadig kun er en lille del af potentialet ved digitalisering, som byggebranchen som helhed har nået. Derfor samlede MT Højgaard i går branchens aktører i hoveddomicilet i Søborg til en konference om produktivitet og VDC (Virtual Design and Construction)

Vil du vide mere?
kontakt os

- Formålet med konferencen var at sætte fokus på aktører, projekter og teknologi, der går forrest og viser vejen i forhold til den digitale udvikling. Vi havde 100 deltagere til stede fra alle led i værdikæden, og dagen var fyldt med inspiration, debat og konkrete eksempler på, hvordan vi sammen forvandler bygge- og anlægsindustrien fra en lavproduktiv branche til en højproduktiv industri, siger Andreas Kragh, der er afdelingschef i VDC-divisionen i MT Højgaard.

Konferencen blev indledt med et oplæg fra MT Højgaards administrerende koncerndirektør Torben Biilmann, som blandt andet lagde vægt på, at hele byggebranchen sammen skulle have fokus på samarbejdsformer, udbudsformer, arbejdsprocesser og digitale værktøjer, for at alle kan højne produktiviteten.

Derefter indtog Martin Fischer, professor ved Stanford University, scenen. Martin Fischer er en af de førende eksperter inden for digitalisering i byggebranchen, og i hans præsentation understregede han, at byggebranchen kan forbedre effektiviteten drastisk i forhold til, hvor branchen er i dag. Den hastige innovation og udvikling inden for teknologi og ledelse,  skaber mulighed for markante forbedringer i byggebranchen i løbet af de kommende år. 

Efterfølgende var der præsentationer fra Rasmus Brandt Lassen, der er Byggechef i Københavns Kommune, Torben Bloch, der er  administrerende direktør i Spæncom, og Brett Young, der er CEO i software-firmaet BuildingSP

Byggebranchen har muligheden for at disrupte sig selv

Både Brett Young og Torben Biilmann talte om den ”disruption”, der er i gang i byggebranchen disse år, og en af de pointer, som talerne generelt var enige om, er at branchen har en unik mulighed for at ”disrupte” sig selv. Her adskiller branchen sig fra andre, der har måttet se sig selv blive disruptet udefra.

Om eftermiddagen var der tolv ”breakout sessions”, hvor deltagerne fik mulighed for at deltage i de sessioner, der passede dem. F.eks. kunne de deltage i en session omkring ”Automated Design”, og en anden omkring ”digitalt samarbejde på projekt og plads”. Alt i alt en lærerig dag med mange spændende indlæg og godt engagement fra publikum.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website