MT Højgaard skal opføre bygning på Thule Air Base

14. juni 2016


I løbet af de næste knap to år skal MT Højgaard opføre en ny bygning på Thulebasen i Grønland.

Vil du vide mere?
Kontakt

MT Højgaard og US Army Corps of Engineers har indgået en aftale om, at MT Højgaard skal opføre en 4.400 kvadratmeter stor bygning, der skal indeholde værksted, lager og kontorbygning. MT Højgaard har tidligere opført beboelsesbygninger, hospital og radarstationer på Thulebasen, og skal også i dette tilfælde stå for hele opgaven fra fundament til færdig indretning.

- Logistikken i at bygge på Thulebasen spiller en stor rolle. Der ankommer kun to årlige skibe med materialer i henholdsvis juli og september, så det kræver god planlægning. Vi skal have alle maskiner til jordarbejdet op med skibet i juli, så vi kan lave udgravningen i år, men så når vi ikke meget mere inden vinteren sætter ind. Med skibet i september får vi sendt fundamenterne op, så vi kan få monteret dem inden første skib næste år, hvor alle de store stålkonstruktioner vil blive sendt op, siger Sune Bastrup, projektdirektør i MT Højgaard.

Derefter skal bygningen lukkes inden 1. oktober 2017, da det bliver for koldt til at arbejde udendørs i vintermånederne. Vinteren og foråret 2018 skal efterfølgende bruges til at færdiggøre indvendigt.

- Der er en række særlige udfordringer forbundet med at bygge i Thule. For eksempel er bygningen funderet i permafrost, og vi kan ikke bygge i organiske materialer, så hovedparten af bygningen består af stål, og facaden består af højisolerede sandwichpaneler. Vi bruger præfabrikerede betonelementer til fundamenterne for at spare tid på byggepladsen, da den korte sommer i det arktiske miljø skal udnyttes optimalt til udvendige arbejder, siger Sune Bastrup.

Arbejdet udføres i samarbejde med datterselskabet Greenland Contractors, der står for den daglige drift af Thulebasen. MT Højgaard ejer 67 procent af Greenland Contractors.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website