MT Højgaard skal omdanne siloer i Carlsberg Byen

1. juli 2016


MT Højgaard har netop indgået aftale med Carlsberg Byen om at transformere en eksisterende bygning i de historiske omgivelser til en moderne erhvervsejendom.

Vil du vide mere?
kontakt os

Projektet går ud på at omdanne en bygning, der tidligere har huset siloer til malt og humle, til en knap 4.500 kvadratmeter stor moderne erhvervsejendom med butikker, kontorer og caféer.

- Ejendommen vil bevare sin sjæl, men hele indmaden i bygningen bliver skiftet ud, så der er næsten tale om, at vi opfører en ny bygning inden i den eksisterende skal. Det er en teknisk udfordring, da den 21 meter høje ydermur er fredet. Bygningens vandrette betonbånd og brune udfyldningsmurværk beholdes, og indvendigt bevares oprindelige søjler og eksisterende betonvægge, siger Tom Holm Pedersen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

Tidlig involvering

MT Højgaard har været med i planlægningen af byggeriet sammen med Carlsberg Byen helt fra idéfasen.

- I samarbejde, tæt dialog og med åbenhed om økonomien med Carlsberg Byen, arkitekterne i Arkitema Architects og rådgiverne i EKJ Rådgivende Ingeniører, har vi fundet den rigtige måde at udføre projektet på inden for en fastsat targetpris, siger Tom Holm Pedersen og fortsætter:

- Det er en meget spændende opgave, som vi glæder os til at komme i gang med. Et tidligt godt samarbejde med Carlsberg Byen, hvor vi allerede har fået styr på mange detaljer, vil sikre at byggeprocessen og samarbejdet vil fungere optimalt.

Håndværkerne rykker ind den 1. september 2016, og bygningen skal stå klar til indflytning i slutningen af 2017.

Bygningen, som i dag kaldes Maltsiloen og fremover vil få navnet Dipylonhus, blev i sin tid opført af MT Højgaards moderselskab Højgaard & Schultz. I perioden mellem 1918 og 1943 opførte Højgaard & Schultz blandt andet bygsiloen Mellembryggeriet, som ikke længere findes i den oprindelige form, Mineralvandsfabrikken, som i dag huser Dansehallerne, samt Kedelhuset, som bliver de fremtidige Dansehaller.

Fakta om byggeriet

Som nabo til Ny Carlsberg Bryghus indeholdt bygningen tidligere siloer til brug for ølbrygning, men vil undergå en forvandling til en multifunktionel bygning med erhvervsfunktioner, butikker og caféer. Bygningen får tilført en tagetage i let konstruktion med en østvendt og rummelig tagterrasse. Stueetagen åbnes op med en gennemgående restaurant, der strækker sig fra Ny Carlsberg Vej til pladsen Bag Elefanterne mod nord.

Byggeriet er klar til indflytning i slutningen af 2017.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website