Udbedring af fugtskader i Nuuk Center

13. december 2013


Ejendomsselskabet Illuut A/S og MT Højgaard har begyndt udbedringen af fugtskaderne i Grønlands Selvstyres kontorer i Nuuk Center.

Vil du vide mere?
kontakt os

Grønlands Selvstyre har efter de kraftige efterårsstorme i oktober og november konstateret, at der er trængt vand ind gennem facaden til deres kontorer i Nuuk Center. Det har resulteret i, at isoleringen og gipsbeklædningen enkelte steder i tårnet har fået fugtskader. Det drejer sig særligt om gips og isolering fra anden til syvende etage i væggene omkring nogle bærende søjler i sydfacaden.

Enkelte steder er der konstateret begyndende tegn på skimmelsvamp, og der er foretaget prøver af materialer og luften. Bygningens ejer, Ejendomsselskabet Illuut A/S, og sælgeren af bygningen, MT Højgaard, tager situationen meget alvorligt og har derfor begyndt udbedring af skaderne. I denne weekend bliver facaderne åbnet indefra for at foretage afhjælpning, udbedring af skader og midlertidig tætning af facaden indtil vejret og temperaturen tillader udendørsarbejde på facaden.

Arbejdet gennemføres i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre. Ved afhjælpningen er der foretaget alle de nødvendige tiltag og løsninger, der forhindrer, at der opstår eller eksisterer forekomster af skimmelsvamp. Blandt andet vil eksisterende fugtet eller beskadiget materiale i de berørte kontorer blive erstattet med Hydropanel (fibercement), vandfaste MDF-plader eller lignende.

INI Byggeteknik A/S og Bygge- og Miljøteknik A/S vil kvalitetssikre arbejdet og foretage løbende tilsyn. Alle kontorer vil være gennemgået mandag den 16. december, og al udbedring forventes at være afsluttet inden juleferien er slut. Det udbedrende arbejde vil foregå i weekenden og i juleferien. Der er tale om midlertidige løsninger, der vil sikre arbejdsmiljøet i bygningen.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website