MT Højgaard valgt til stort svensk broprojekt

23. december 2013


MT Højgaard skal i joint venture med Skanska opføre Marieholm Broen over Göta Älv i Göteborg i Sverige. Der er tale om en 1,5 kilometer lang togbro med tilhørende cykel- og gangsti, som skal binde industri- og havneområder tættere sammen.

Vil du vide mere?
kontakt os

Den nye bro skal opføres syd for den eksisterende Marieholm Bro, der i forvejen forbinder Göteborgs havn med vigtige industriområder og transportforbindelser til resten af Sverige og Norge. Med sit enkelte jernbanespor er den eksisterende forbindelse meget sårbar over for nedbrud, som har store konsekvenser for området, og den nye bro skal derfor udvide togkapaciteten.

MT Højgaard skal stå for at producere og installere stålbroen, mens Skanska skal udføre beton, jord- og asfaltarbejde på projektet. Lige som den eksisterende bro har den nye bro et sving-system, der gør det muligt at åbne en sektion på 72 meter.

- Jeg er glad for, at vi med vores mere end 80 års erfaring med at opføre stålbroer i hele verden er blevet valgt til dette projekt. Vi har den erfaring, det kræver at styre så komplekse projekter, og vores viden om design, fremstilling og montage er med til at sikre bygherren en solid løsning, fortæller Henning Schultz, projektdirektør i MT Højgaard.

Den nye Marieholm Bro strækker sig i alt 1,5 kilometer over både Göta Älv og Säverån samt hen over industriområderne Marieholm og Tingstad.

Fakta

  • Marieholm Broen vil blive opført i et joint venture mellem MT Højgaard (30 procent) og Skanska (70 procent).
  • Kontrakten har en værdi af SEK 790,6 mio., hvoraf MT Højgaards forventede omsætning bliver ca. SEK 237,2 mio.
  • Den nye Marieholm Bro finansieres i et samarbejde mellem den svenske regering og byen Göteborg samt Göteborg Havn, Region Västra Götaland og AB Volvo.
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website