MT Højgaard skal opføre ny bygning på Thule Air Base

16. maj 2012


I løbet af de næste to år skal MT Højgaard opføre en beboelsesbygning med 54 mindre boliger på Thulebasen i Grønland.

Vil du vide mere?
Kontakt os

MT Højgaard og US Army Corps of Engineers har indgået en aftale om, at MT Højgaard skal opføre en barak med 54 boliger på Thule Air Base i Grønland. Boligerne bliver lejligheder på to værelser med eget bad og toilet, mens der er fælles opholdsrum og fælles køkkener for hver to-tre lejligheder.

MT Højgaard opførte et tilsvarende byggeri i perioden 2005-2006, og lige som den gang skal MT Højgaard også i dette tilfælde stå for hele opgaven fra fundament til færdig indretning.

─ Der er en række helt særlig udfordringer forbundet med at bygge i Thule. Vi kan for eksempel ikke bygge i organiske materialer, så hovedparten af bygningen består af stål, og facaden består af flere lag tynde metalplader beklædt med et isolerende materiale. Bygningen står på et underlag af permafrost. Derfor bruger vi præfabrikerede betonelementer til fundamenterne for at undgå at varmen fra den hærdende beton skal få permafrosten til at smelte, og dermed hele konstruktionen til at sætte sig, siger Sune Bastrup, projektchef i MT Højgaard.

Kort byggesæson

På grund af vejrforholdene er det kun muligt at bygge få måneder om året. I løbet af denne sommer forventer MT Højgaard at komme i gang med gravearbejdet og installere de første præfabrikerede betonelementer.

To gange om året anløber der skib til Thulebasen, og alle de store stålkonstruktioner ankommer med det første skib i 2013.

─ Vores hensigt er at lukke bygningen i løbet af sæsonen i 2013, så vi kan arbejde indendørs i løbet af vinterperioden, så beboere og arbejdere på basen kan tage bygningen i brug i 2014, siger Sune Bastrup.

MT Højgaard er i forvejen engageret i Thulebasen gennem datterselskabet Greenland Contractors, som MT Højgaard ejer 67 procent af. Greenland Contractors står for den daglige drift af Thulebasen.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website