MT Højgaard installerer sidste fundament på engelsk havvindmøllepark

19. juni 2012


Det sidste fundament til havvindmølleparken Lincs ud for Englands østkyst er nu på plads. MT Højgaard er totalentreprenør på de kæmpemæssige fundamenter

Vil du vide mere?
kontakt os

Alle 75 havvindmøllefundamenter til den 270 MW store Lincs Wind Farm ud for Englands østkyst er nu på plads. MT Højgaard har designet, produceret, transporteret og installeret fundamenterne.

Opførelse af Lincs havvindmøllepark begyndte i 2010, og med i kontrakten var også seks supplerende fundamenter til et af MT Højgaards tidligere projekter, ”nabo-vindparken” Lynn & Inner Dowsing.

Møllerne på Lincs begynder allerede at producere strøm senere i år, og parken vil kunne opfylde det årlige elektricitetsbehov for 200.000 britiske husstande samt nedbringe CO2-udledningen betragteligt.

─ Vi er meget stolte over at være så tæt på færdiggørelsen af Lincs havvindmøllepark, samtidig med at vi også har fuld fart på installationen af 111 fundamenter til Anholt Havmøllepark, hvor vi har installeret 82 pæle og 51 overgangsstykker, siger divisionsdirektør Kim R. Andersen fra MT Højgaard.

At tilrettelægge og styre udførelsen af to så store projekter, som havvindmølleparkerne er, kræver evnen til at se samspillet mellem mange forskellige delelementer. Hvis tingene ikke bliver gjort i den rigtige rækkefølge, kan det påvirke alle de øvrige led i processen og medføre forsinkelser.

─ I MT Højgaard har vi både erfaringen og værktøjerne til at håndtere flere projekter af den størrelse samtidig. Anholt Havmøllepark er vores 12. projekt, og vi er markedsførende inden for havvindmøllefundamenter. Derfor er vi også i stand til at udvikle nye teknikker samtidig med, at vi udfører de store projekter, siger Kim R. Andersen.

Fundamenterne på både Anholt og Lincs er projekteret og udført med konisk grout-samling, som er i henhold til de nye regler for beregning af grout-samling.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website