Tuborg mineralvandsfabrik fylder 100 år

7. december 2023


MT Højgaards første store projekt var Tuborg Mineralvandsfabrik, som i dag fylder 100 år. 

Vil du vide mere?
kontakt os

Fabrikken på Strandvejen med det karakteristiske tårnur er tegnet af Svend Risum. I dag er bygningen fredet, og den står lige så markant, som da Højgaard & Schultz opførte den i 1923. Projektet var deres første store entreprise, hvor de for alvor beviste deres evne til at styre et stort projekt i mål. 

Og så et par ord om Knud Højgaard og Sven Schultz, som du kan se på billedet herunder. Et særligt bånd havde de – både fagligt og privat. Op igennem 1920´erne opnåede de international succes særligt med nybygningsarbejder efter 1. verdenskrig. Sven Schultz døde dog alt for ung i 1932. Kun 45 år blev han. Året efter mindedes Knud Højgaard sin ven og partner i et rørende tilbageblik: 

”Tanken gaar først til den Mand, som i over tyve Aar var hans Medarbejder og Ven og i de sidste fjorten Aar, før sin altfor tidlige Død hans Kompagnon. Ingeniør Schultz var en stærk Personlighed, lige fremragende som skabende Konstruktør og som Arbejdsleder. For et Ingeniørfirma, der som vort baade projekterer og udfører, var han en uvurderlig Støtte.” 

Knud Højgaard (tv) og Sven Schultz (th) var 40 og 32 år, da de grundlagde Højgaard & Schultz i 1918. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website