MT Højgaard Danmark skal opføre værksted til eltog i Brabrand

15. november 2022


DSB har indgået en betinget kontrakt med MT Højgaard Danmark om at opføre et værksted til eltogsæt i Logistikparken i Brabrand.

Vil du vide mere?
kontakt os

Det kommende værksted er 18.650 kvadratmeter. Det er udstyret med otte spor og har en kapacitet til at vedligeholde mere end 80 togsæt. Vi etablerer desuden en separat bygning til hjulafdrejning, og parkerings-, klargørings- og forsyningsfaciliteter. Udover selve byggeriet omfatter entreprisen også et større anlægsarbejde, hvor entreprenøren flytter 400.000 m3 jord - svarende til næsten 10 gange Amager Strandpark.

Værkstedet, der er designet af Gottlieb & Paludan Arkitekter og Rambøll, skal benyttes til vedligehold af DSB’s kommende IC5-tog, sammen med værkstedet på Godsbanen i København, som MT Højgaard Danmark også opfører. De to lokaliteter vil være de primære lokaliteter for vedligehold af IC5-togene i fremtiden.  

CO2-neutral i 2030

Over halvandet år har vi haft et glimrende forløb med DSB og byggeriets andre parter i Aarhus, og nu har vi så indgået den endelige aftale. Med disse værksteder til eldrevne toge er vi med til at rykke Danmarks infrastruktur i en grønnere retning,” siger porteføljechef Søren Sørensen. Han hæfter sig også ved, at kontrakten er endnu en blåstempling af vores kompetencer inden for samarbejdssager. ”Nu hvor underskriften er faldet på plads omkring DSB-værkstedet i Aarhus, så kan vi også konkludere at vi er gået fra fase 0 til fase 2 på vores tre samarbejdssager med DSB i København, Næstved og Aarhus. Det glæder vi os selvfølgelig over, og det beviser at den faseopdelte samarbejdsmodel fungerer, som den skal”. 

For bygherren er værkstedet et stort skridt mod at gøre DSB CO2-neutral i 2030, og værkstedet skal blandt andet servicere de 150 eltogsæt, som DSB sidste år købte af Alstom. 

Kontrakten på byggeriet i Aarhus har en værdi på 1,32 mia. kroner, og den er først ubetinget, når DSB’s bestyrelse har tiltrådt den endeligt i december. Planen er, at værkstedet skal stå klar til brug i 2026.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website