Totalentreprise underskrevet: Vandkulturhuset på Papirøen er klar til byggefase

10. marts 2022


Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen og MT Højgaard Danmark har underskrevet endelig totalentreprise på Københavns kommende vandkulturhus. Bygningen, som er tegnet af stjernearkitekten Kengo Kuma, opføres af Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen til brug for Københavns Kommune og støttes af Nordea-fonden. 


Vil du vide mere?
kontakt os

Projektet, som vandt den internationale arkitektkonkurrence for det kommende vandkulturhus på Papirøen, er nu klar til at gå i byggefasen. Med placeringen ved den rene havn bliver vandkulturhuset et kulturelt og folkeligt mødested for alle københavnere og byens foreningsliv. 

”Udviklingen af projektet er sket i et tæt samarbejde med rådgivere, entreprenører og myndigheder, og vi har nu modtaget byggetilladelsen og totalentreprisen er underskrevet, så vi kan gå i gang”, siger bestyrelsesformand Erik Jæger fra Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen, der er bygherre.  

I 2020 underskrev MT Højgaard Danmark en betinget totalentreprise på udførelsen, som betød, at virksomheden siden da har siddet fysisk sammen med bygherre, rådgiver og arkitekt for at udarbejde projektforslaget og verificere bygbarheden løbende. Og den måde at arbejde på er vejen frem, hvis du spørger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark.  

“Vi ønsker langvarige og transparente samarbejder, hvor vi kommer tæt på kunderne, så vi sammen afdækker kompleksitet og risici forinden og undervejs. Vand-kulturhuset bliver endnu en af disse sager.” 

Vandkulturhuset åbner efter planen for offentligheden medio 2025.  

Teamet bag Vandkulturhuset: 

Bygherre: Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen 
Bidragsydere: Nordea-fonden og Københavns Kommune 
Bygherrerådgiver: COWI A/S 
Totalentreprenør: MT Højgaard Danmark  
Totalrådgiver: Kengo Kuma & Associates  
 
Underrådgivere: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, Jesper Kongshaug, KI Rådgivende Ingeniører ApS og COWI A/S Building East.  

Billeder: 
Visualiseringer i høj opløsning kan hentes på vand-kulturhusets website. På siden fremgår det også, hvem der skal krediteres for visualiseringerne.  

Kontakt:

For mere information, kontakt: 

Erik Jæger 
Formand for Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen 
Telefon: 31683100 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website