MT Højgaard skal bygge Det ny SIMAC

4. november 2020


Vi er valgt som hovedentreprenør for Det ny SIMAC - Svendborg International Maritime Academy. Byggegrunden til fremtidens maritime uddannelsesinstitution på Nordre Kaj i Svendborg er ved at blive klargjort, og grundstensnedlæggelsen sker i starten af 2021.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Det ny SIMAC’s visionære bygninger skaber optimale rammer om et fleksibelt lærings- og udviklingsmiljø, hvor undervisning, forskning og samarbejdet med erhvervslivet bliver bragt sammen. Og med en samlet ambition om at blive et maritimt kraftcenter, der vil række langt ud over landets grænser.

Der er blevet lagt vægt på MT Højgaards stærke tradition for at uddanne lærlinge i tildelingen af projektet.

- Vi er glade for at have valgt MT Højgaard til at bygge fremtidens maritime uddannelsesinstitution i Svendborg. MT Højgaard har med succes udført en lang række skole- og undervisningsprojekter i Danmark og i udlandet. Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet. Vi har et fælles ansvar for at uddanne til fremtiden, og vi glæder os til samarbejdet, siger Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden.

Det ny SIMAC kommer til at ligge direkte ud til Svendborg Havn. Visualiseringer: C.F. Møller og EFFEKT

Uddannelse er en del af vores DNA

Det ny SIMAC bliver en vidensinstitution i absolut højeste klasse. I juli 2022 står de nye bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren.

- Uddannelse af næste generation er en vigtig del af vores DNA. I en tid med meget usikkerhed er det vigtigt, at vi fortsat sikrer gode og udviklende rammer for de unge. Derfor har vi både lærlinge fra forskellige håndværksfag og ingeniørpraktikanter med på projektet. På projekt Det ny SIMAC går vi efter, at hver tiende af vores egne håndværkere skal være lærlinge – meget gerne fra lokalområdet – ligesom vores underentreprenører også forpligter sig til at ansætte lærlinge, siger Carsten Lund, direktør for MT Højgaard Danmark.

Det ny SIMAC får et stort centralt atrium. Visualiseringer: C.F. Møller og EFFEKT

Selve kajkanten bliver et udendørs laboratorium, der synliggør skolens arbejde.  Visualiseringer: C.F. Møller og EFFEKT

Fakta om Det ny SIMAC

Det ny SIMAC bliver opført af den private erhvervsdrivende fond Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC). Det er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation på 100 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt en donation på 10 millioner kroner fra Dampskibsselskabet Orient’s Fond. 

Det ny SIMAC er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT med C.F. Møller Architects som totalrådgiver. Bygherres ingeniørrådgiver er MOE A/S.

Økonomi:
Samlet projektsum: 310 millioner kroner.
Byggesum: 200 millioner kroner.

Bygningen i tal:
Det ny SIMAC bliver på 12.500 m2 brutto og indeholder:

  • Fællesarealer på 1.880 m2. Herunder Campustorvet, Open Learning Center og Student Service Area.
  • Undervisningsarealer på 6.585 m2. Herunder undervisningslokaler i forskellige størrelser, to auditorier, en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer.
  • Administration på 320 m2 med kontorer og mødelokaler til ledelse og administration.
  • Teknisk service på 1.215 m2. Herunder teknikrum, vaskerum, depoter og servicefaciliteter fordelt i bygningen.

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website