MT Højgaard-lærling går efter sejren til DM i Skills 2020

15. januar 2020


De sidste to år har vi høstet medaljer ved DM i Skills; en sølvmedalje i 2018 og en guldmedalje i 2019 i kategorien ’tømrer’. I år stiller vi med murerlærling Victor Bund-gaard Jensen fra Aalborg. Han går efter guld i kategorien ’flisemurer’.

Vil du vide mere?
kontakt os

Vejen til DM

DM i Skills bliver afholdt fra 16.-18. januar i Bella Center i Ørestaden. MT Højgaard har de sidste to år markeret sig ved både DM, EM og VM i Skills inden for kategorien ’tømrer’. Men også inden for murerfaget har MT Højgaard dygtige lærlinge og stiller i år med murerlærlingen, Victor Bundgaard Jensen, som stiller op i flisemurer-kategorien. Victor på 19 år går til daglig i skole på Techcollege Aalborg og er murerlærling hos MT Højgaard i Aalborg, hvor han indtil nu har været tilknyttet et byggeprojekt i Kildeparken i Aalborg, hvor 174 nye boliger netop er afleveret. Efter DM i Skills skal Victor i gang med 3. hovedforløb på Techcollege.   

Gennem mange måneder har Victor Bundgaard Jensen arbejdet målrettet på at blive klar til DM i Skills for flisemurere, da både en tidligere Danmarksmester og Victors faglærer mente, han ville kunne kvalificere sig til konkurrencen. Det er dog en krævende opgave, for der er en masse træning og arbejde forbundet med at kvalificere sig til DM i Skills. 

I første omgang stillede Victor op til lokalmesterskabet på Techcollege i Aalborg, som han vandt. Herefter stillede han op til Regionsmesterskabet for erhvervsskolerne i Thisted, Hjørring og Aalborg. Her blev han nr. 2 efter sin konkurrent fra Hjørring, som med sejren kvalificerede sig direkte til DM i Skills. Landstræneren vurderede dog, at Victor også skulle stille op, da det var meget få point, der skilte de to konkurrenter ad. Derfor er Victor kommet med på et wildcard som én af de i alt seks deltagere i flisemurer-kategorien.  

- Jeg har netop haft fællestræning med mine konkurrenter og landstræneren, og jeg tror på en 1. plads, siger Victor Bundgaard jensen. 

Går efter guld

Med kvalifikationen i hus gik Victor i seriøs træningslejr. Han har arbejdet rigtigt mange timer om aftenen og i weekenderne, og Victor selv er ikke i tvivl:

- Jeg har netop haft fællestræning med mine konkurrenter og landstræneren, og jeg tror på en 1. plads. Jeg føler mig klar og glæder mig bare til den store oplevelse, det bliver at deltage i DM i Skills, siger han. 

For at få tid til at lægge så mange timer i træningen har Victor fået den nødvendige fleksibilitet af sin daglige leder:

- Min mester, Leo, har hjulpet mig rigtigt meget, så jeg kunne få tid til træningen. Han har givet mig ekstra fridage, der var nødvendige, for at jeg kunne forberede mig optimalt til konkurrencen, siger Victor. 

Ifølge ’mester’, som Victor kalder Leo Thomsen, produktionsleder i MT Højgaard, er Victor en pligtopfyldende ung mand, som passer sit arbejde:

- Victor er en dygtig lærling. Han gør det godt, og derfor vil vi også gerne være med til at støtte op om ham og hjælpe ham, så godt vi kan, når han gerne vil forfølge sin drøm om at blive Danmarksmester for flisemurere. Det gavner jo også os, at Victor bliver så dygtig, han overhovedet kan, og det glæder mig, at han er så målrettet, siger Leo Thomsen. 

Også Victors faglærer på Techcollege i Aalborg, Frank Simonsen, som tegnede deltagernes opgave til DM i Skills i 2019 og derfor kender konkurrencekravene for flisemurere indgående, har stillet op både aftener og weekender for at hjælpe Victor:

- Victor har gjort en kæmpestor indsats for at nå hertil, og det er hans egen fortjeneste, hvis han vinder. Hvis han rammer sit topniveau på dagen, kan han tage sejren, men der er mange ting, der skal falde i hak og mange points, der skal gives over de 22 timer, som de har til rådighed over tre dage. Men jeg har stor tillid til Victor og tror på ham, siger Frank Simonsen. 

MT Højgaard er at finde på Skills-messen i Bella Center den 16.-18. januar på stand B2-017. Her kan de unge mennesker få en snak med lærlingeansvarlige og andre lærlinge om, hvordan det er at være lærling i MT Højgaard og om, hvilke muligheder, der er i virksomheden. 

 

 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website