MT Højgaard og Bygma tester eksoskelet på Nyt Aalborg Universitetshospital

4. december 2019


I et samarbejde med Bygma har vores håndværkere i november testet et eksoskelet på byggepladsen ved Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU). Formålet har været at vurdere, om skelettet kan hjælpe medarbejderne på pladsen, når de udfører fysisk arbejde over hovedhøjde. 

Vil du vide mere?
kontakt os

I bygge- og anlægsbranchen udfører vi af og til hårdt fysisk arbejde, og ny teknologi som eksoskeletter kan muligvis afhjælpe nogle af generne ved gentagende hårde fysiske arbejdsprocesser. Derfor takkede vi ja til at teste et eksoskelet fra Eksobionics, da Bygma gav os muligheden. Vores tømrere og murere fra Nyt Aalborg Universitetshospital har efterfølgende afprøvet skelettet i deres daglige arbejde i fire uger, og i bunden af denne artikel kan du se en video med deres første indtryk. 

Vil passe på medarbejderne

- Vi er ikke nået dertil, hvor vi decideret anbefaler eksoskeletter endnu, men vi vil gerne afprøve hjælpemidler, der kan aflaste medarbejderne, når de udfører fysisk hårdt arbejde. Det handler ikke om, at de skal arbejde hurtigere, men om at arbejdet skal være mere skånsomt. Vi vil gerne tage bedst muligt vare på vores medarbejdere. Både for deres og vores skyld. Derfor tester vi eksoskelettet, siger vores arbejdsmiljøkoordinator Johanne Lund Thomsen.  

Fokus på arbejdsmiljø 

- I Bygma søger vi at være på forkant med ny teknologi, der kan gavne vores primære kundegruppe, de professionelle håndværkere. Vi ved at arbejdsmiljø spiller en vigtig rolle for trivsel og sikkerhed på arbejdspladsen. Og når Bygma nu vælger at teste eksoskelettet -med produktnavnet EksoVest - sammen med MT Højgaard, er det med et ønske om at kunne hjælpe håndværkere med at blive mindre nedslidte, ømme og trætte, siger marketingdirektør Lasse Weien Svendsen. 

Det siger håndværkerne 

Simon Wendel Muhlig, der er murer, har fået et udmærket indtryk af skelettet.

- Det er ikke besværligt at tage af og på, når man først har vænnet sig til det. Det har nogle begrænsninger, når man udfører stilladsarbejde og skal have faldsikring på. Men det hjælper mig godt ved gentagende arbejde med at føre lim på.

Michael Cortsen, der er tømrer, har også prøvet skelettet. 

- Jeg udfører en del arbejde hvor jeg har hænderne over hovedhøjde, og skelettet styrker mig helt klart, når jeg borer huller i loftet, som jeg gør meget lige nu. 

Om skelettet

Et eksoskelet er et mekanisk ”ydre skelet” til overkroppen, der løfter og understøtter håndværkerens arme for at hjælpe med opgaver fra brysthøjde til over hovedet. Skelettet anvendes f.eks. til montering af lofter, forskalling, malearbejde og andet arbejde der normalt belaster arme og overkrop. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website