HOFORs nye pumpestation på Kløvermarksvej står færdig

9. april 2019


Danmarks største spildevandspumpestation er opført og taget i brug på Kløvermarksvej på Amager i København, og fredag afleverede MT Højgaard officielt den nye pumpestation til HOFOR.

Vil du vide mere?
kontakt os

Siden 1901 har Kløvermarken Pumpestation pumpet det meste af spildevandet fra København, Frederiksberg og det nordlige Amager op fra hovedkloakkerne og videre til renseanlæg Lynetten. Efter 117 års tro tjeneste var tiden kommet til at sende den gamle pumpestation på pension.

MT Højgaard har siden marts 2016 i hoventreprise stået for at opføre en ny og moderne pumpestation ved siden af den eksisterende samt omlægge de tilhørende kloak- og trykledninger, etablere to tryktårne og de underjordiske bygværker, der gør det muligt at tilkoble kloakvandet til den nye pumpestation. 

- Pumpestationen har afgørende betydning for håndtering af hovedstadens store mængder spildevand. Det er derfor en stor tryghed for byen, at vi nu har en stærk, miljørigtig og fremtidssikret pumpestation, der i mange år frem kan bringe spildevandet sikkert frem, siger projektleder i HOFOR, Niels Eriksen.

Godt samarbejde

Fredag den 5. april blev pumpestationen officielt afleveret til HOFOR.

- Efter at den nye pumpestation var etableret har vi én for én koblet de seks hovedkloakledninger til den nye pumpestation. Det kræver en del planlægning, koordinering og omkobling, da vi ikke kan lukke for kloakledningerne. Det arbejde gik heldigvis som planlagt, takket være et rigtig godt samarbejde med HOFOR, siger projektchef i MT Højgaard, Khaled Ghizzaui. 

Projektholdet fra både MT Højgaard og HOFOR har haft fælles kontor i en skurvogn på byggepladsen på Kløvermarksvej, og det har været godt for fremdriften i projektet. 

- Vi har haft en tæt dialog og opfølgning med HOFOR om løsningen af tekniske udfordringer, planlægning af vanskelige operationer og løbende forventningsafstemning. Det har været yderst givtigt for at sikre en god eksekvering på projektet, siger sektionsdirektør i MT Højgaard, Henrik Lyngkjær.

Pumpestationen er Danmarks største og skal årligt pumpe cirka 35 milliarder liter spildevand fra omkring 350.000 borgere i København, på Frederiksberg og Amager.

Fakta om Kløvermarken Pumpestation: 

Pumpestationen er udført som en cirkulær pumpekælder med en diameter på ca. 35 meter. Bunden af kælderen befinder sig ca. 10 meter under terræn, og i terræn er der etableret et betondæk, hvorpå der er bygget et teknikhus. Teknikhuset er rundt og ca. 400 kvadratmeter stort og opført med in situ-støbte skalmurede bagmure. Desuden er der etableret to tryktårne på ca. 28 meter, hvoraf 24 meter er over terræn. Pumpestationen pumper spildevandet op fra byens hovedkloakker og videre til renseanlæg Lynetten.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website