Renoveringen af Morbærhaven er afsluttet

30. maj 2018


Vi har netop afsluttet renoveringen af 1.063 boliger i Morbærhaven i Albertslund, som sikrer tidssvarende ungdomsboliger. Boligerne er afleveret uden fejl og mangler.

Vil du vide mere?
kontakt os

I går kunne vi officielt aflevere Morbærhaven i Albertslund uden fejl og mangler til Albertslund Ungdomsboliger.

De 1.063 ungdomsboliger har fået et tiltrængt ansigtsløft. Siden februar 2016 er alle boliger i bebyggelsen blevet renoveret, og det er sket mens beboerne stadig boede i lejlighederne.

- Det var vigtigt for Danakon som totalrådgiver at bidrage til at skabe et boligområde, der gør en positiv forskel for de over 1.000 studerende, der bor der. Vi er glade for, at Morbærhaven nu i høj grad matcher fremtidens standarder og beboernes ønsker. Det gode samarbejde med Arkitema Architects, MT Højgaard og Albertslund Ungdomsboliger gjorde projektet til en spændende og overkommelig udfordring, som har gjort os mange gode erfaringer rigere, siger projektleder Knud Stougaard fra Danakon.

Attraktive og opdaterede boliger

Ungdomsboligerne blev opført mellem 1969-1971 og trængte til en kærlig hånd. Derfor er både miljø, energi, klimaskærme og indeklima blevet opdateret, så det er helt up-to-date. Dette har været med til at gøre bebyggelsen mere attraktiv og tiltrækkende for både nuværende og kommende beboere. 

- Arkitema Architects har som mål at skabe arkitektur, der gør en forskel for de mennesker, der bruger den. I Morbærhaven har vi blandt andet gjort det ved at udnytte den nye facade til at skabe attraktive og velbelyste opholdsrum. Blandt andet har vi designet en stor vinduesbænk, der giver en endnu bedre udnyttelse af ungdomsboligen, siger kreativ leder, Jakob Suenson Schou fra Arkitema Architects. 

Ingen fejl og mangler

Boligerne blev afleveret uden fejl og mangler. Renoveringen har blandt andet omfattet udskiftning af eternittage, tagrender, facadeelementer mod haven, ventilationsanlæg, lofter i badeværelser, vinduer i køkkener i to-rums-boliger, udendørsbelysning og etablering af solceller på garagen samt isolering af fundamenter og loftsrum.

- Tidsplanen for renoveringen har været stram, og det har været nødvendigt med en effektiv og stram tidsstyring. Vi har blandt andet dagligt skullet udskifte og erstatte tre facadeelementer, mens beboerne stadig boede i boligerne. Således har vi udviklet et arbejds-flow, hvor vi hver fjerde arbejdsdag har afleveret mellem 10-12 boliger. Det har kun været muligt med et rigtig godt samarbejde med alle parter. Vi håber, at beboerne vil få glæde af de renoveringer, der er sket i boligerne i mange år fremover, siger seniorprojektchef i MT Højgaard, Sardar Faiq Jamil.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website