Kalvebod Fælled Skole står klar til eleverne

17. april 2018


Den 11.500 kvadratmeter store folkeskole, Kalvebod Fælled Skole, er nu færdigbygget og er klar til at modtage elever. De får en skole, der er kendetegnet ved sit smukke runde ydre, organiske former og udsigt over Kalvebod Fælled.

Vil du vide mere?
KOntakt os

Efter knap to år kunne hovedentreprenør MT Højgaard i går aflevere en helt unik skole til Københavns Kommune. Kalvebod Fælled Skole er beliggende i Arenakvarteret i Ørestad Syd, og skolen har, med sit runde ydre, en idrætshal i midten og en fantastisk udsigt over Kalvebod Fælled, nogle rammer, der ikke er mange andre folkeskoler, der kan prale af. 

- Vi er meget stolte over at kunne aflevere Danmarks flotteste folkeskole til Byggeri København. Samarbejdet med bygherre og arkitekter har været særdeles positivt, åbent og ærligt, og det har været med til hele tiden at sikre, at forventningerne var afstemte, siger projektdirektør i MT Højgaard Torben Oldenburg.

I planlægningsfasen af byggeprocessen er der blevet skåret tre måneder af den udbudte tidsplan. Ved hjælp af de 3D-modeller, som Byggeri København rådgivere havde udarbejdet i forbindelse med udbuddet og med VDC som et afgørende værktøj, kunne MT Højgaard optimere processen og effektivisere byggeriet.

Alle linjer fører mod midten

Hele bygningen er centreret omkring et fikspunkt i midten af skolen, som alle linjer i det runde byggeri er rettet mod. Det gælder også i den omkringliggende skolegård, der er opført i organiske former og i det aktive månelandskab, som er opført i skaterbeton. Desuden har skolen fået etableret en fodboldbane i kunstgræs og en højtliggende skolegård oven på idrætshallen.

Skolebygningen er rund, men i midten gemmer den på en stor idrætshal. Idrætshallen ”svæver” i første sals højde oven på omklædningsrummene og har indkig fra skolens fem etager. Den visuelle åbenhed understreger skolens idræts- og bevægelsestema samtidig med, at der er udsigt over Kalvebod Fælleds vidder og byen udadtil.

Undervejs i byggeriet af skolen har de kommende børn, lærere, skoleledelse, forældre, fritidsordning og naboer fået mulighed for at se nærmere på skolen.

Kalvebod Fælled Skole tager de nye lokaler i brug allerede den 2. maj.

Fakta om Kalvebod Fælled Skole

Bygherre: Byggeri København, Københavns Kommune

Entrepriseform: Hovedentreprise

Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Brugere: Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen

Byggeperiode: Juni 2016 – april 2018

Lokalitet: København S, Danmark

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website