Digitale værktøjer sikrer fremdrift og skaber tryghed på Thule Air Base

21. november 2017


På Thule Air Base er MT Højgaard i øjeblikket godt halvvejs med projektet Thule Consolidation 1, der handler om at opføre en værkstedsbygning for det amerikanske militær. Her har digitale samarbejdsredskaber og visualiseringer – det der i MT Højgaard omtales som Virtual Design & Construction (VDC) - været en god og kontinuerlig hjælp til at sikre dokumentation og fremdrift.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Thule Air Base ligger højt mod nord i det barske, arktiske klima. MT Højgaard har gennem årene udført talrige opgaver på basen, og er derfor vant til de specielle udfordringer, der er ved at arbejde under disse forhold. I forbindelse med projektet Thule Consolidation 1 er den gode gammeldags værktøjskasse for alvor blevet suppleret af den digitale. Og her lidt over et år inde i projektet har det vist sig at være en succes.

- Først og fremmest giver brugen af VDC os et rigtig godt overblik over fremdriften i projektet. Vi har ugentlige opfølgninger, hvor modellen bliver opdateret med tidsplan, visualiseringer og billeder, så vi tydeligt kan se status på færdiggørelse, forsinkelser og igangværende aktiviteter. Det letter det kommunikative arbejde såvel internt som med bygherre, fortæller projektchef på Thule Consolidation 1, Anders Feldbæk Kristensen. Han fortsætter:

- På et projekt som dette, hvor kommunikation foregår over lange afstande, og på flere sprog, så får vi med VDC nogle gode værktøjer, der sikrer, at der ikke sker misforståelser, og at al information og rapportering er retvisende. Det giver tryghed og sikkerhed for, at projektet konstant bevæger sig i den rigtige retning, siger han.

På Thule Air Base er MT Højgaard i øjeblikket godt halvvejs med projektet Thule Consolidation 1.

Visualiseringer overbeviste håndværkere om tidsplanen

Kasper Mortensen er entrepriseleder for de indvendige arbejder, og han står blandt andet for opfølgning på pladsen og tidsplanlægning af byggeriet. Han har været glad for at arbejde med VDC på Thule Consolidation 1, da det har vist sig som et yderst gavnligt samarbejdsværktøj på flere områder.

- Her på Thule Air Base har vi den relativt store udfordring, at vi kun kan arbejde udendørs ganske få måneder om året, da temperaturerne i den lange vinterperiode når helt ned omkring de 40 minusgrader. Derfor gælder det om at optimere tidsplanen mest muligt, og her er VDC et rigtig godt værktøj til at få overblik over, hvor og hvordan tidsplanen kan optimeres, siger han og forsætter:

- Da det tidsmæssigt begyndte at spidse til, blev vi udfordret af hårdt vejr og et forsinket skib, og der bredte sig en stemning på pladsen af, at vi ikke ville komme i mål. Her kunne jeg via visualiseringer i VDC overbevise håndværkerne om, at vi godt kunne nå det. Det overblik som VDC-modellen gav her var guld værd og stærkt medvirkende til, at vi nåede i mål, siger han og kommer med et andet eksempel fra opsætningen af stålkonstruktionen:

- VDC-modellen viste os i detaljer, hvordan stålkonstruktionen til bygningen skulle etableres, og vi havde visuelt overblik over hver eneste søjle og bjælke, og hvordan de skulle sættes sammen. Det var en stor hjælp for os alle.

Kasper Mortensen er tilfreds med, at det lykkedes at få lukket råhuset, inden vinteren for alvor satte ind, og han ser nu frem til at begynde de indvendige arbejder, hvor han håber at få lige så meget nytte af de mange muligheder i den digitale værktøjskasse.

Digitale samarbejdsredskaber og visualiseringer har været en god og kontinuerlig hjælp til at sikre dokumentation og fremdrift på projektet.

Yderligere VDC-tiltag på vej

Og her hvor byggeriet bevæger sig indendørs og ind i den sidste fase, er der flere VDC-tiltag på vej til Thule Air Base.

- For det første er vi ved at få klargjort en workstation, der skal ud at stå på byggepladsen. Her får håndværkerne endnu flere muligheder for at hente opdaterede tegninger, tidsplaner og detaljer, der kan hjælpe dem i det daglige arbejde. Herudover arbejder vi hårdt på at få tilkoblet økonomien på modellen, så vi kan blive endnu skarpere på dokumentationen af denne del, når vi skal fakturere bygherren, siger Anders Feldbæk Kristensen, der også har været meget glad for den digitale værktøjskasse på dette projekt.

- Vi har helt fra opstarten af produktionen på pladsen haft rigtig god dokumentation for proces og fremdrift, hvilket i høj grad skyldes VDC. Jeg må sige, at det er et stærkt langdistanceværktøj, fordi det tilfører både projekt og proces en stor sikkerhed, slutter han.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website