MT Højgaard hædres for god projektledelse

11. december 2015


Teamet bag byggeriet af en skole i Oslo blev i fredags tildelt guld ved Nordic Project Excellence Award, som afholdes af den internationale projektlederorganisation IPMA.

Vil du vide mere?
Kontakt os

I august måned i år kunne eleverne på Teglverkets Skole i Oslo tage en helt ny skole i brug. Skolen blev opført af MT Højgaard, og nu er MT Højgaards projektledere blevet hædret for deres indsats med at styre byggeprojektet. Det skete ved Nordic Project Excellence Award 2015 i Stockholm, som blev afholdt af IPMA (International Project Management Association).

Her blev projektet tildelt en guldmedalje med den begrundelse, at der har været tale om fortræffelig projektledelse, som har ført til opnåelsen af gode resultater i et komplekst projekt, og at projektet har været kendetegnet ved en høj grad af samarbejde, passion, involvering, drive og entreprenørskab fra både ledelsen og teamet.

- Det er en stor ære at modtage den pris. Vi har arbejdet meget konsekvent med planlægning, opfølgning og løbende målinger på diverse KPI’er i projektet, og så har vi i meget vid udstrækning brugt BIM til at understøtte både planlægning og udførelse, siger projektleder Anders Feldbæk Kristensen.

Digitale værktøjer optimerer projektet

BIM (Building Information Modeling) og VDC (Virtual Design and Construction) er blandt andet blevet brugt til at optimere tidsplanlægningen. Til trods for, at den gamle teglværksgrund, som skolen er opført på, var mere forurenet end først antaget, afleverede MT Højgaard skolen en måned før aftalte afleveringsfrist.

- Oprydningen af grunden medførte noget ekstraarbejde, men ved at vi kobler tidsplanen på vores 3-dimensionelle modeller og indarbejder tidsanalyser i vores software, får vi fuldt overblik over de indbyrdes afhængigheder af de forskellige arbejdsopgaver, og derfor hjælper vores digitale værktøjer os med at optimere tidsplanen samtidig med, at det sikrer, at vi afleverer et færdigt projekt i høj kvalitet, siger projektlederen.

Fuldt udbytte af BIM og VDC kræver, at alle parter udveksler data og arbejder efter de samme modeller, og en del af successen i dette projekt skyldes, at både bygherre og samarbejdspartnere har været indstillet på et godt samarbejde. 

Ved prisuddelingen var der også personlig hæder til Anders Feldbæk Kristensen, der vandt titlen Young Nordic Project Manager of the Year 2015. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website