MT Højgaard skal opføre ny hospitalsbygning i Esbjerg

28. april 2015


Region Syddanmark har valgt MT Højgaard til at opføre ny sengebygning på 14.000 kvadratmeter til Esbjerg Sygehus.

Vil du vide mere?
kontakt os

Esbjerg Sygehus skal udvides med en sengebygning på 14.000 kvadratmeter. Regionsrådet i Region Syddanmark besluttede i går at tildele MT Højgaard kontrakten, der har en værdi af cirka 280 millioner kroner.

Den nye bygning skal opføres i forlængelse af det eksisterende sygehus, og når byggeriet er færdigt, skal stueetagen i sengebygningen indeholde centrale funktioner som blodbank, mødefaciliteter og auditorie. De 14.000 kvadratmeter fordeles på seks etager plus kælder, og der etableres 158 nye sengestuer fordelt på de fem øverste etager.

Bygningen opføres i totalentreprise, og blandt fire bydende blev MT Højgaards tilbud vurderet som økonomisk mest fordelagtigt. Løsningen fra MT Højgaard skilte sig især ud på kriteriet arkitektur, funktion og materialer, der vægtede 35 procent i den samlede vurdering.

- Vi har sammensat et rigtig stærkt team til at løse denne opgave. Arkitekterne fra Arkitema har tegnet en fremragende løsning, der supplerer det eksisterende byggeri og har god fleksibilitet i indretningsmulighederne. Og i samarbejde med den lokale rådgiver Ingeniør’ne har vores medarbejdere designet en konstruktion, hvor regionens borgere får en bygning af meget høj kvalitet for pengene, siger Torben Bloch Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Særlige hensyn undervejs

At sengebygningen skal opføres i umiddelbar forlængelse af det eksisterende sygehus betyder, at der skal tages særlige hensyn undervejs i processen. Patienter og pårørende skal kunne komme uhindret til sygehuset, og byggearbejdet må ikke gribe forstyrrende ind i hverken patienternes eller personalets hverdag.

- Med vores digitale værktøjer simulerer vi byggeprocessen, inden vi går i gang, og dermed kan vi optimere logistikken og tidsplanlægning, så vi sikrer alle de involverede parter den bedst mulige proces. Samtidig er 3D-visualiseringerne et godt værktøj til en tæt dialog med regionens medarbejdere, så vi sammen kan planlægge detaljerne, siger Torben Bloch Nielsen.

Projekteringen opstarter umiddelbart efter sommerferien, og sengebygningen skal være færdig til efteråret 2019.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website