MT Højgaard investerer i virtuelt byggeri og anlæg

31. oktober 2014


Digitalisering vil forbedre produktiviteten i fremtidens bygge- og anlægsprojekter. MT Højgaard-koncernen investerer massivt i samarbejdsaftale med tysk softwareproducent.

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaard har indgået en samarbejdsaftale med den førende 5D softwareleverandør, tyske RIB Software AG om anvendelsen af RIBs software-platform iTWO 5D Big Data. Koncernen investerer 100 millioner kroner inklusiv interne ressourcer over tre år for at blive førende inden for digitalt byggeri – også kaldet Virtual Design and Construction, VDC.

Samarbejdet betyder også, at de to virksomheder i fællesskab tilpasser og udvikler platformen til MT Højgaards og kundernes specifikke behov.

Det nye software iTWO 5D binder design sammen med bagvedliggende forretningssystemer og kobler mængder, tidsplaner og økonomi sammen med tegninger og 3D-modeller i en integreret 5D-model. På den måde optimeres projektet, da processen planlægges bedre, indkøb af materialer bliver mere nøjagtige, arbejdsmiljøet forbedres og for kunderne kan effekten af ændringsønsker på både udseende, økonomi og tidsplan vises meget nøjagtigt.

- Aftalen med RIB Software betyder, at vi kan sætte ekstra fart på vores indsats om at gøre digitalisering og VDC til en endnu mere integreret del af MT Højgaards måde at arbejde på. Med iTWO 5D får vi mulighed for at simulere hele produktionsprocessen virtuelt, inden vi gennemfører projektet i praksis, og dermed kan vi reducere mange af de risici, som normalt optræder i entreprenørbranchen, siger Torben Biilmann, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Fremmer produktiviteten

Den nye aftale er en vigtig del af indfrielsen af MT Højgaards vision om at fremme produktiviteten i entreprenørbranchen.

En af målsætningerne i MT Højgaard er, at alle projekter skal opføres virtuelt, inden de opføres i virkeligheden. Ved at simulere projekterne i moderne software kan risici reduceres og produktiviteten øges, og det kan frigive tid, penge og kreativitet i en branche, der er kendt for at være lavproduktiv.

- På store og komplekse bygge- og anlægs projekter som for eksempel supersygehuse eller domiciler til landets største virksomheder vil vi kunne effektivisere både tilbudsproces og udførelsesproces markant. Det medfører fordele både for os og vores kunder, og fordi mange af de traditionelt tidskrævende opgaver fremover kan løses mere nøjagtigt af it-systemerne, er der mere tid til at være innovative på de områder, hvor det giver mest værdi for os og vores kunder, siger Torben Biilmann.

Forstærker position i Skandinavien

RIB Software købte tidligere i år den danske virksomhed Byggeweb, der leverer digitale værktøjer til projekt- og ejendomshåndtering. Med den nye aftale med MT Højgaard-koncernen forstærker den tyske virksomhed sin position på det skandinaviske marked.

- MT Højgaard er i forvejen en af de nordeuropæiske frontløbere inden for virtuelt anlæg og byggeri, og vi forventer, at vores aftale derfor vil vise andre aktører, hvilke fordele branchen kan opnå ved hjælp af iTWO 5D-platformen. Vi ser stort potentiale i det fremtidige samarbejde, siger Michael Sauer, finansdirektør i RIB Software.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website