Nyt samarbejde skal sikre OPP-aftaler for op til 5 mia. kr.

30. november 2012


DEAS og MT Højgaard har indgået en aftale med PensionDanmark, PKA og Sampension om samarbejde vedrørende deltagelse i fremtidige bygningsrelaterede projekter inden for Offentligt Privat Partnerskab (OPP). Aftalen indebærer, at der kan investeres for op til 5 mia. kr. i bygningsrelaterede OPP-projekter inden for de kommende år.

Vil du vide mere?
kontakt os

Aftalen skal ses i sammenhæng med det forventede stigende udbud fra kommuner, regioner og staten af bygningsrelaterede OPP-projekter.

- Samarbejdet mellem de tre pensionsselskaber, MT Højgaard og DEAS er det første i Danmark, der kombinerer finansiel styrke med stærke kompetencer inden for byggeri og facility management.  Vi er i stand til at indgå i partnerskaber, der vil sikre, at det offentlige vil få bedre og billigere løsninger, vi vil få et fornuftigt afkast, og der vil blive skabt mange nye arbejdspladser, når byggerierne går i gang, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

- Der er et udækket og stigende samfundsmæssigt behov for denne type af OPP-projekter, og ved indgåelsen af aftalen med DEAS og MT Højgaard har pensionskasserne sikret en effektiv samarbejdspartner til kommune, region og stat til løsning af disse opgaver, siger PKA’s adm. direktør, Peter Damgaard Jensen.

Adm. direktør Hasse Jørgensen, Sampension:

- Ved at samle de rette kompetencer og erfaringer fra tidligere OPP-projekter og kombinere dem med de tre pensionskassers betydelige investeringsstyrke, sikres den rette volumen til at skabe synergier i OPP-projekter til fordel for alle involverede i partnerskaberne.

MT Højgaard har sammen med DEAS siden 2005 været frontløber i det danske OPP-marked og har på nuværende tidspunkt vundet fem ud af de 13 OPP-projekter, der hidtil har været udbudt i Danmark. Parterne har herigennem oparbejdet en betydelig erfaring med såvel anlæg som drift inden for OPP. Samarbejdet har hidtil omfattet tre skoler i Vildbjerg, Rudkøbing og Frederikshavn samt Tinglysningsretten i Hobro og et P-hus ved Randers Regionshospital.

- Kommuner og regioner har fået øjnene op for de mange fordele ved OPP, hvor kvaliteten af produkterne er høj, og hvor der er styr på udgifterne mange år frem i tiden. Vi ser derfor meget positivt på de fremtidige muligheder inden for OPP og perspektiverne i den indgåede aftale, siger Torben Biilmann, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Torben Biilmann bliver suppleret af adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, DEAS:

- I takt med at markedet for OPP udvikles, er der brug for specialistviden inden for drift og vedligeholdelse af bygninger, herunder en totaløkonomisk tilgang til byggeriet. DEAS ser således et betydeligt potentiale i den indgåede aftale, udtaler Henrik Dahl Jeppesen.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website