MT Højgaard skal levere sundhedshus efter de skrappeste krav til energiforbrug og bæredygtighed

4. juli 2012


Region Nordjylland har valgt MT Højgaard til at opføre Sundhedens Hus i Hurup efter standarderne i bygningsklasse 2020 og certificeringsordningen DGNB

Vil du vide mere?
kontakt os

Som landets første erklærede klimaregion har Region Nordjylland sat standarden så højt som muligt i forbindelse med opførelsen af fire nye sundhedshuse i landsdelen. Til byggeriet af Sundhedens Hus i Hurup i Thy har regionen valgt MT Højgaard som totalentreprenør. Projekteringen er allerede begyndt, og byggeriet af huset på ca. 1700 kvadratmeter går i gang hen over sommeren med aflevering i begyndelsen af september 2013.

Den rigtige til opgaven

I Region Nordjylland siger civilingeniør og projektleder Anne Hedegaard om valget af totalentreprenør til sundhedshuset i Thy, at MT Højgaard i sit tilbud har demonstreret, at selskabet kan levere det ønskede byggeri efter de skrappeste krav til energiforbrug og bæredygtighed.

- Det er jo så nyt i Danmark med vores version af den tyske certificeringsordning for bæredygtighed, DGNB. Med MT Højgaards egen vægtning af denne del af opgaven og deres valg af samarbejdspartnere er vi overbevist om, at selskabet er det rigtige til opgaven, siger projektleder Anne Hedegaard.

MT Højgaard har også opført revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG’s nye domicil på Frederiksberg, som tidligere i år blev tildelt sølv inden for DGNB, hvilket er den højeste certificering, som endnu er givet i Danmark.

Team med kompetencer

Hos MT Højgaard oplyser afdelingschef Erik Pedersen, at selskabet til opgaven har sammensat et team af arkitektfirmaet Christensen & Rottbøll og det rådgivende ingeniørfirma Grontmij. Begge har også erfaringer med og komptencer i at projektere og bygge bæredygtigt og energirigtigt efter bygningsklasse 2020.

Evner vigtigere end prisen

I regionen vægtede man hovedelementerne i forbindelse med byggeriet således, at prisen udgjorde 35 pct., kvaliteten 25 pct., bæredygtigheden 20 pct. og byggeprocessen 20 pct. Energikravene skal således efterleve standarderne i år 2020, hvilket betyder, at sundhedshuset blandt andet bliver højisoleret og udstyret med solceller på taget og genvinding af varmen fra ventilationen.

Med hensyn til byggeprocessen har MT Højgaard vundet på dets mangeårige erfaringer i forbindelse med samarbejdet med offentlige myndigheder og på over ti års arbejde med LEAN principperne, som MT Højgaard kalder TrimByg®.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website