Alment boligbyggeri med havudsigt

19. april 2012


MT Højgaard opfører 54 lejeboliger for Boligselskabet AAB i Aarhus med udsigt over Aarhusbugten. Boligselskabet har netop afholdt rejsegilde og fejret et foreløbigt godt resultat.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Det er på flere måder et unikt byggeri, som Boligselskabet AAB er i gang med på havnen i Aarhus. Her opfører selskabet 54 lejeboliger med en attraktiv placering midt i Lighthouse* projektet, der også består af flere blokke med ejerboliger.

Evaluering af byggeriet

Udover den flotte placering er det første gang, at AAB samarbejder med en entreprenør, der tager samarbejdet og kvaliteten så seriøst, at AAB med jævne mellemrum bliver bedt om at evaluere på det udførte arbejde.

- Vi har ikke tidligere prøvet at skulle evaluere et byggeri fra begyndelsen med fokuspunkter på økonomi, kvalitet eller fx tidsrammen og så vurdere de vigtigste punkter på en skala fra 1-5, siger inspektør Kim S. Møller fra AAB. Han er bygherrerepræsentant på de møder, der afholdes med MT Højgaard hver 14. dag.

Retter op i tide

- Den tætte dialog med MT Højgaard og den månedlige evaluering af byggeriet betyder, at det er muligt at rette op i tide i forhold til fx tidsrammen og eventuelle fejl eller mangler. På den måde slipper vi for at skulle indhente det hele til sidst. Vi er således ovenud tilfredse med byggeprocessen og glæder os til at se byggeriet afleveret til tiden den 1. september, siger Kim S. Møller.

MT Højgaard blev valgt som entreprenør på det laveste tilbud i konkurrencen med andre. AAB kan desuden nyde fordel af, at MT Højgaard i forvejen står for opførelsen af to andre Lighthouse-etaper. Det betyder, at MT Højgaard allerede kender konstruktionerne og udfordringerne fra de to første etaper.

Nul fejl og mangler

Divisionsdirektør John Funch fra MT Højgaard understreger, at koncernens tætte dialog med bygherrer og evalueringen af arbejdet er vigtig for MT Højgaards målsætning om at levere byggerier uden fejl og mangler.

- God kvalitet, kundetilfredshed og en byggeproces, der håndterer fejl og mangler undervejs, er ligesom prisen afgørende elementer, når vi skal konkurrere på byggemarkedet, siger John Funch.

MT Højgaard anvender et computerbaseret system til styringen af kvaliteten, hvor fejl, mangler eller særlige udfordringer kan fotograferes eller noteres ved hjælp af smartphones eller tastes ind på computere. Dermed bliver alt dét, der skal tages hånd om, samlet på ét sted på en server og gjort synligt for alle med adgang til systemet. Det betyder en hurtigere håndtering og løsning af opgaverne.

80 til 110 kvadratmeter

AAB holdt rejsegilde på det 5.050 kvadratmeter store byggeri den 17. april for MT Høj-gaards håndværkere og underentreprenører. Når det hele står færdig til indflytning til september, vil den seks etager ejendom indeholde lejligheder i størrelsen 80 til 110 kvadratmeter. Ventelisten til en lejlighed på havnefronten er allerede på over 1.350.

Om Lighthouse* etape G

Bygherre: Boligselskabet AAB
Totalentreprise: MT Højgaard A/S
Arkitekter: 3XN A/S
Rådgivende ingeniører: Moe & Brødsgaard A/S
 
Læs mere om Lighthouse og download billeder her

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website