7449 træstammer monteret – MT Højgaard Danmark afleverer sidste entreprise på Amagerværkets nye kraftværk

26. januar 2021


MT Højgaard Danmark har monteret 3.200 ton stål og 7.449 eukalyptusstammer på den nye blok 4 på Amagerværket. På sigt vil det blive muligt for besøgende at gå op til en platform på toppen af anlægget via ”Himmeltrappen”, og herfra kan de betragte København fra oven.

Vil du vide mere?
kontakt os

På spidsen af Amager har HOFOR i flere år arbejdet på et nyt anlæg, der skal anvende certificeret bæredygtig biomasse som brændsel. Blok 4 hedder det nye kraftvarmeværk på Amagerværket, som officielt blev indviet i 2020. MT Højgaard Danmark har netop afsluttet deres eksteriørentreprise, så HOFOR kun mangler den sidste klargøring, inden anlægget er helt færdigt.

- I alt har vi monteret 3.200 ton stålbjælker og udsmykket med 7.449 eukalyptusstammer, så det har været en stor opgave. Eukalyptus er en meget hård plantagetræstype fra Sydafrika, og det er naturligvis FSC-certificeret træ, hvilket betyder, at hver gang en stamme fældes, så plantes der et nyt træ. Inden montagen har vi boret to huller i hver eneste træstamme, så vi nemt kunne montere dem, når vi var i højden. Det har været et kæmpestort arbejde med så mange stammer, men resultatet er blevet meget flot, lyder det fra Martin Cederholm, der er projektchef i MT Højgaard Danmark. 

 

Vi har udsmykket anlægget med 7.449 eukalyptusstammer monteret på 3.200 ton stålbjælker.

Besøgende kommer til at kunne gå op på toppen af anlægget via "Himmeltrappen".

Fra kul til biomasse

Indvielsen af værket markerer, at HOFOR i København nu har udskiftet kullet til fordel for bæredygtig biomasse, og det betyder, at CO2-udledningen reduceres med 80-95 pct. i forhold til kul. Dermed leverer værket et betydeligt bidrag til hovedstadens ambitiøse mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

HOFOR er i fuld gang med at udvikle fremtidens fjernvarmeforsyning i hovedstaden med en flerstrenget strategi, hvor de satser på en række andre grønne energikilder. Energikilderne kan i stigende omfang supplere biomassen i takt med, at teknologierne bliver teknisk og økonomisk modne, og de kan bruges i stor skala i hovedstadsområdet. I mellemtiden sikrer biomassen grøn fjernvarme til 600.000 københavnere. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website