107 ungdomsboliger opføres i Sydhavnens latinerkvarter

8. juli 2019


MT Højgaard skal opføre 107 ungdomsboliger i Sydhavnen i en delegeret bygherrerolle for Boligselskabet AKB, København.

Vil du vide mere?
kontakt os

107 almene ungdomsboliger samt fælleshus skal opføres af MT Højgaard for Boligselskabet AKB, København v. KAB. AKB, København har købt grund og projekt til opførelse af ungdomsboligerne på A.C. Meyers Vænge i Københavns Sydhavn af MT Højgaard. Projektet er udviklet i tæt samarbejde mellem MT Højgaard, boligselskabet og Københavns Kommune. 

Den samlede anskaffelsessum for grund og projekt er på godt 135 mio. kroner, og det samlede areal er på 5.486 kvm. Hver ungdomsbolig er på 35 kvm. Bebyggelsen skal opføres efter en delegeret bygherremodel, hvor MT Højgaard varetager bygherrens udbudsforpligtelse i henhold til gældende lovgivning. 

Byggeriet er formet som to U’er med boligerne beliggende omkring et indre grønt og indbydende gårdrum.

Kvalitetsboliger med attraktive uderum

Ungdomsboligerne samt fælleshuset, som skal være tilgængeligt for hele bebyggelsen på A.C. Meyers Vænge, opføres på en attraktivt beliggende grund tæt på Aalborg Universitet og den kommende metro til Sydhavnen. I forbindelse med byggeriet bliver der anlagt indbydende uderum og grønne pladser samt attraktive kantzoner, som indbyder til fællesskab og udeliv, og som medvirker til at understøtte bylivet i kvarteret. 

- Vi glæder os til at opføre almene ungdomsboliger på denne centrale beliggenhed ved Aalborg Universitet, ved vandet og tæt på den kommende metrolinje til Sydhavnen. Vi har i bebyggelsen lagt stor vægt på både det sammenhængende byliv, livet som kan udfolde sig imellem boligerne og på attraktive fællesarealer, siger Christina Jørgensen, direktør for Projektudvikling og OPP i MT Højgaard. 

Entasis er arkitekt på projektet, mens MT Højgaard selv er rådgivende ingeniør på byggeriet. Byggeriet er formet som to U’er med boligerne beliggende omkring et indre grønt og indbydende gårdrum, og i AKB, København glæder man sig til at kunne tilbyde lyse og velindrettede ungdomsboliger:

- Det er et meget spændende projekt, hvor vi sammen med MT Højgaard og Københavns Kommune har lagt vægt på, at både boligerne og de omkringliggende uderum skal være attraktive for de unge mennesker. Jeg synes, projektet tegner virkelig godt. Boligerne er lyse og velindrettede og understøtter et godt studieliv, så vi glæder os meget til at kunne tilbyde dem til de unge mennesker, siger Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København. 

Moderne latinerkvarter

I en årrække har MT Højgaard udviklet og omdannet området mellem Sydhavnsgade, Scandiagade, Teglholmsgade og A.C. Meyers Vænge fra industri til et attraktivt og moderne byrum med campusmiljø, boliger og erhverv. Dette projekt er det sidste af en lang række projekter, som MT Højgaard de senere år har udviklet i området, som med den varierende arkitektur og net af kanaler fremstår som et moderne latinerkvarter.

Der er første spadestik på byggeriet den 22. august 2019. Planlagt aflevering er 4. kvartal 2020.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website