Ny stor renoveringsordre til MT Højgaard

25. januar 2013


I dag begynder en omfattende renovering af Ladegårdsparken i Holbæk. Opgaven udføres af MT Højgaard, og landets største bygge- og anlægsvirksomhed tager dermed endnu en stor bid af det attraktive renoveringsmarked. Hensyn til beboerne var afgørende for valget af MT Højgaard.

Vil du vide mere?
kontakt os

I eftermiddag er der ”første spadestik” på en omfattende renovering af 22 boligblokke i Ladegårdsparken i Holbæk. Til trods for at MT Højgaard ikke gav den billigste pris, har Holbæk Boligselskab ved Domea alligevel valgt Danmarks største bygge- og anlægsvirksomhed som hovedentreprenør til opgaven.

I boligselskabets vurdering af de indkomne tilbud lyder begrundelsen for at vælge MT blandt andet:

”MT Højgaard-teamet har leveret en særdeles overbevisende beskrivelse af beboersamarbejde, organisation og samarbejdskultur samt arbejdsmiljø og logistik. Oplægget til beboersamarbejde udtrykker stor forståelse for de udfordringer, som kan opstå når en byggeplads er beboet.”

Engagement giver respekt

Netop evnen til at samarbejde med beboerne er en af årsagerne til, at MT Højgaard har fået rigtig godt fat i markedet for renoveringer af boligblokke.

─ På de renoveringssager, vi netop har gennemført på den københavnske vestegn, har vi haft et engageret samarbejde med beboerne. Vi havde blandt andet held med at skaffe lærepladser til to unge mænd fra blokkene, og hele vores engagement var med til at gøre potentielle modspillere til ambassadører for renoveringsprocessen. De har for eksempel hjulpet os med sprogbarrierer og med at opnå respekt for vores folk og vores materiel, siger Nina Dencker Nielsen, markedschef i MT Højgaard.

Renovering betaler sig

Mange danske boligblokke opført i 1960’erne og 1970’erne står over for omfattende renoveringer, og Nina Dencker Nielsen understreger, at det er et marked, som MT Højgaard har meget stort fokus på.

─ Tidspunktet er helt rigtigt nu. Tag og facader fra den tid er ved at være udtjente, og med de løsninger, vi kan tilbyde i dag, kan ejendomsselskaberne hente en væsentlig del af finansieringen ind alene ved besparelser på energiforbruget, siger hun. Ladegårdsparken får blandt andet solceller på taget.

Del af helhedsplan

Renoveringen af Ladegårdsparken er en del af en helhedsplan, som er blevet til efter et samarbejde mellem Holbæk Kommune, Landsbyggefonden, Holbæk Boligselskab og Domea med Witraz arkitekter som rådgivere.Helhedsplanen inddrager både boligsociale tiltag og fysiske forbedringer i Ladegårdsparken.

Renoveringen af de 900 lejligheder afsluttes ved udgangen af 2014. Entreprisesummen er godt 220 millioner kroner.

RUBOW arkitekter er totalrådgiver på renoveringsopgaven i samarbejde med Kuben Management, Orbicon ingeniører samt Opland landskabsarkitekter.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website