MT Højgaard færdiggør 75 fundamenter på engelsk havvindmøllepark

18. september 2012


Fundamenterne til den engelske havvindmøllepark Lincs Offshore Wind Farm er nu afleveret til bygherren, der er begyndt at montere de første vindmøller.

Vil du vide mere?
kontakt os

Fundamentet for grøn energi til 200.000 engelske husholdninger er nu på plads. MT Højgaard har afleveret fundamenterne til 75 havvindmøller i Lincs Offshore Wind Farm ud for Englands østkyst, og de første vindmøller er allerede monteret.

─ Vi satte det sidste fundament i juni måned, og i september måned er vores dykkere kommet op ad vandet for sidste gang, efter at have gennemført alt det afsluttende arbejde, siger Kim R. Andersen, direktør for MT Højgaards offshore-division.

Det afsluttende arbejde har blandt andet bestået af montering af såkaldte J-tubes, som er føringsrør til de kabler, der forbinder møllerne med transformerstationerne. J-tubes monteres ved hjælp af en kran fra et jack-up fartøj, men der skal en dykker i vandet til at guide udstyret på plads.

─ Lige som med selve installationen af fundamenter til havvindmøller, så kræver det afsluttende arbejde også evnen til at håndtere tungt grej med millimeterpræcision, og evnen til at få 
logistikken på havet til at gå op i en højere enhed, siger Kim R. Andersen.

Som markedsleder inden for levering og installation af havvindmøllefundamenter er MT Høj-gaard i besiddelse af de nødvendige kompetencer til at få projektering, planlægning, logistik og udførelse til at gå op i en højere enhed. Det har virksomheden i særdeleshed bevist henover sommeren, hvor den sideløbende med færdiggørelsen af Lincs Offshore Wind Farm også har sat det sidste af 111 fundamenter på Anholt Havmøllepark; den største havvindmøllepark i Danmark.

Fundamenterne på både Anholt og Lincs er projekteret og udført med konisk grout-samling, som er iht. de nye regler for beregning af grout-samling.

Lincs Offshore Wind Farm ligger cirka otte kilometer fra kystbyen Skegness ud for den engelske østkyst. Den 270 MW store havvindmøllepark producerede den første strøm i august måned, og formentligt vil den producere for fuld kraft i løbet af næste år. Fundamenterne består af en monopæl, der vejer mellem 320 og 480 ton og rammes ned i havbunden. Oven på den placeres det overgangsstykke, hvorpå vindmøllen monteres. Overgangsstykket vejer cirka 290 ton.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website