Rejsegilde på spektakulært BIG-boligbyggeri på Aarhus Ø

13. april 2018


Torsdag den 12. april kl. 15.00 blev der holdt rejsegilde på det enorme boligprojekt AARhus på havnefronten i Aarhus. Det er MT Højgaard, der står for at opføre den i alt 70 meter høje bygning, der omfatter 251 lejligheder og en række aktivitetshuse. På rejsegildet havde de besøgende mulighed for at komme op på toppen og nyde udsigten, og det blev et stort tilløbsstykke.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Der er netop afholdt rejsegilde på det nye boligprojekt AARhus, der tyder på at blive et af de mest markante byggerier på Aarhus Ø. Det skyldes dels, at det er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, og dels at det bliver bygget i 70 meters højde med 251 lejligheder, der er trappet op i 20 etager. Derfor var der også mødt godt 500 interesserede op til rejsegildet i går for både at se og høre mere om projektet. 

Blandt talerne til rejsegildet var arkitekt og partner i BIG Finn Nørkjær og MT Højgaards seniorprojektchef Peter Bach Clausen, der udtrykte stolthed over det prestigefulde byggeri. Han takkede håndværkerne for deres store indsats i forbindelse med det komplekse byggeri. 

- Vi er stolte af at være en del af et så omfattende projekt i Aarhus. Vores samarbejde og dialog med de involverede parter har været særdeles god og konstruktiv, og i dag fejrer vi håndværkerne og deres indsats. Der skal lyde en stor tak til jer for gennem hele projektet at have haft fokus på sikkerhed, tidsramme og kvaliteten, lød det i går fra Peter Bach Clausen. 

 

Beboere inddrages aktivt

Som noget særligt for byggeprocessen inddrages de fremtidige beboere ganske betydeligt undervejs for at sikre, at lejlighederne bliver indrettet præcist efter deres ønsker. Beboerne har således været i centrum fra start, og de er løbende blevet inviteret til møder med de udførende parter for at sikre en god dialog og løbende justeringer.

- Vores samarbejde har været helt efter bogen, og det skyldes, at alle har været meget fokuserede på at yde deres bedste for at levere et byggeri i absolut særklasse, siger byudvikler Rune Kilden fra Kilden & Hindby, der står bag projektet sammen med Casa-ejer Michael Mortensen.

Han fremhæver samarbejdet med MT Højgaard, der har arbejdet med lokationsbaseret planlægning, som handler om at planlægge byggeprocessen så effektivt som muligt.

- Vi er meget interesserede i hele tiden at gøre vores arbejde så effektivt som muligt. Det er parterne i byggeriet lykkedes rigtig godt med ved at afholde løbende procesmøder, hvor håndværkerne deltager og byder ind med forslag til bedre koordinering og udførsel af arbejdet alle steder i bygningen, slutter Rune Kilden. 

På rejsegildet var der mulighed for at komme op på toppen af den 70 meter høje bygning og nyde udsigten, og alle kommende beboere var inviteret inden den officielle åbning. Efter de fire talere af bygherre Stine Hindby fra Kilden & Hindby, arkitekt og partner Finn Nørkjær og arkitekt Søren Martinussen fra BIG, seniorprojektchef Peter Bach Clausen fra MT Højgaard og rådmand Bünyamin Simsek fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, var det muligt for de øvrige besøgende at få en tur op på bygningens højeste punkt.

Fakta om boligprojektet AARhus

  • 251 lejligheder med en række aktivitetshuse
  • 70 meter høj bygning i 20 etager
  • Central placering på havnefronten i Aarhus
  • Samlet boligareal på projektet er 21.500 m², og hertil kommer store altaner på 9.700 m², kælder og parkering på 11.000 m² samt aktivitetshuse og fælles områder på i alt 7.100 m²
  • Tegnet af Bjarke Ingels Group. Bag projektet står Kilden & Hindby sammen med Casa-ejer Michael Mortensen, MT Højgaard som entreprenør og MOE som ingeniør
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MT Højgaard Holdings website